Traditioneel sportief weekend met Antwerp10miles & PK Antwerpen 1x goud, 5x zilver en 3x brons voor ZWAT

Afgelopen weekend was een heel sportief weekend voor onze Zwatters. De piste atleten vonden hun weg naar het PK terwijl de stratenlopers en recreanten zich konden uitleven op de 10-miles van Antwerpen. Het weer hadden we alvast mee met een stralend zonnetje, alleen speelde de harde windstoten iedereen wat parten. Het deerde de atleten niet, want desondanks zetten ze knappe resultaten neer.

Het PK voor cadetten, scholieren junioren en senioren was verdeeld over 2dagen. In totaal stonden er 17 atleten aan de start van dit PK. Voor de meeste was dit hun allereerste pistewedstrijd van het seizoen. Sommige zelfs hun 1ste wedstrijd na een keileuke en intensieve stage in Portugal. Met 4 podiumplaatsen en enkele mooie prestaties mogen onze atleten op de 1ste dag tevreden huiswaarts keren vanuit Duffel.

Volgende ZWAT-atleten mochten het podium betreden:

Zilver:Ashley Oliveira100mH jun V15″58
Jenna Vermeulenhinkstap sch V10m39
Brons:Morgane De Clerck1500m sch V5’24”.96
Peguy KisokaVer sen V5m34


Zondag was het de beurt aan Brasschaat, ook hier gaven onze atleten het beste van zichzelf en werden er mooie resultaten geleverd.  De 2de dag van het Pk leverde onze club dan ook nog enkele medailles op. Florence mocht zich in het discuswerpen zelfs bekronen tot Provinciaal kampioen.

De medaillewinnaars van deze dag:

Goud:Florence BoeynaemsDiscus jun V41m23
Zilver:Vincent Van Put400mH sen M56″97
Florence BoeynaemsKogel jun V11m36
Lotte DaemsDiscus sen V33m11
Brons:Amber Van den Bosch100m sen V12″77

De volledige uitslag van de PK’s kan je terug vinden via atletiek.nu: dag 1 in Duffel hier en dag 2 in Brasschaat hier

Zondag was uiteraard Antwerpen-Linkeroever de “Place to Be” voor de Antwerp-10miles. Ook hier stonden vele zwatters aan de start op de verschillende loopwedstrijden. Gaande van onze kleine jeugd tot onze masters. Iedereen gaf het beste van zichzelf. Er was keuze voor kids run, short run en de 10-miles. Voor ieder wat wils dus.  Enkele start2runners die in januari waren gestart, liepen na een succesvolle 5km test eind maart, nu ook de short run uit (6,8km). De volledige uitslag staat inmiddels online hier.

Dikke proficiat aan al onze zwatters, hun trainers en supporters! We kijken al uit naar het volgende (loop)evenement. Speciale dank ook voor Bernard Vanassche en Guy Thomaes om ook dit jaar te zorgen voor een exclusieve omkleedruimte voor de zwatters in de kapel van de zeescouts.

SDP