Meerkamp in Deinze en PK/Vlaams kampioenschap masters in Kessel-Lo

Het zonovergoten weekend van 23 en 24 september zorgde voor heel wat prachtige prestaties op de meerkampwedstrijd in Deinze. Vier Zwatters verschenen aan de start om het zomerseizoen mooi af te sluiten.
Bij de zeskamp cadetten meisjes kwam Florence Boeynaems in actie. Na een iets mindere eerste dag wist Florence op dag 2 haar PR speerwerpen sterk te verbeteren met 3m tot 29,95m. Daarmee won ze eveneens de speerwerpcompetitie. Ze sloot uiteindelijk de dag af als 11e met 2808 punten.
Vincent van Put maakte zijn 10-kamp debuut bij de scholieren jongens. In het verspringen haalde hij met 5m78 een mooi PR. Verder evenaarde hij zijn PR hoogspringen met een knappe sprong over 1m65. Ook op de technisch moeilijke discipline ‘polsstok’ haalde hij reeds een mooie 2m20. Op de afsluitende 1500m kwam Vincent overigens nog sterk voor de dag na dit zware weekend. Met 5:01.15 doet hij 6 seconden van zijn record af. Daarmee sluit hij de 10-kamp af met 4227 punten!
Bij de senioren mannen kwamen twee zwatters in actie. Zowel Joren Hendrickx als Wouter Vandenbergh waren de afgelopen weken vaak te zien op de atletiekpiste, op voor hen ongewone disciplines (zoals polsstok hoogspringen,…) ter voorbereiding van deze 10-kamp. De zware eerste dag eiste zijn tol tijdens de tweede dag. Wouter kwam er tijdens zijn favoriete 110m Horden uit balans bij de derde horde waardoor hier de verhoopte toptijd niet meer haalbaar was. Joren Hendrickx verging het lang zeer goed. Hij startte namelijk dag twee op de eerste plaats met een kleine voorsprong. Door wat technische strubbelingen kwam hij echter in het polsstokspringen slechts tot 3m. Hier zat zeker meer in gezien de goede trainingsresultaten van de afgelopen weken. Desalniettemin sloot Joren de 10-kamp af op de tweede plaats met 5865 punten op slechts 4 (!) punten van de eerste plaats. Wouter wist een mooie 3895 punten te behalen.
Enkel blije gezichten na afloop van deze zeer degelijk georganiseerde meerkamp wedstrijd. Daarom van ons dan ook een pluim voor de organisatie van AC Deinze.
De volledige uitslag is te bekijken via deze link.

De masters kwamen dit weekend ook in actie voor hun gecombineerd Vlaams en Provinciaal kampioenschap in Kessel-Lo. Drie zwatters zorgden samen weer voor heel wat schitterende prestaties!
Judy Claes kroonde zicht tot Provinciaal en Vlaams kampioen in de 800m (3:06.79) en de 400m (79.96). Guido Thomaes kaapte de 2e podiumplaats weg in het Provinciaal en het Vlaams kampioenschap 100m (14.27). In het verspringen werd hij Provinciaal en Vlaams kampioen met een sprong tot 3m99! Tot slot kwam ook Rony Van Den Bogaert in actie in het kogelstoten. Daar werd hij met een worp tot 9m58 Provinciaal kampioen en kaapte hij ook nog de 3e podiumplaats weg in het Vlaams kampioenschap.
De uitslagen van dit kampioenschap kan je hier terug vinden.

Knappe prestaties van alle zwatters afgelopen weekend en hopelijk zien we iedereen deze mooie prestaties verder zetten in het volgende atletiekseizoen!