Aflossing van WALO op ’t Ster in Sint-Niklaas

Vandaag (zaterdag 30 september, red.) stond er voor onze langere afstandslopers een ongewone aflossing op het programma. 5x2500m ofwel een piste ronde gecombineerd met een rondje rond de vijver van recreatiedomein De ster. Het was de bedoeling om met 3 ploegen aan de start te staan, een team dat een gooi deed naar de overwinning, een aankomend jeugdteam en een damesteam.

Door enkele afzegging hebben we ons damesteam vervolledigd met nog enkele mannen die in de wachtrij stonden.

Ons topteam deed het perfect, Sven opende mooi met een snelste tijd van alle deelnemers, een kloof was geslagen. Mark, Filip, Olivier en Michael konden het voorbereidende werk knap afwerken en ons team eindigde in 41’20 verdienstelijk op een eerste plaats. De wisselbeker was voor ZWAT.

Ons jeugdigere team olv Joppe, wist met knappe prestaties van Daan en Simon voortreffelijk lopen van Soufyan en Victor beslag te leggen op een 9de plaats in 46’42.

Sonja die als startloper voor de gemengde ploeg in het pak was gestart kon iets later haar wissel maken met Jessica, vervolgens liepen Guy, Sarissa en Jens naar een 17de plaats met Zwat Mix, ze kwamen wel als eerste gemengde ploeg over de meet. Helaas was hier geen klassement voor.

Na de wedstrijd hebben we nog uitgelopen olv van Sam, onze teammanager ad interim. Na de prijsuitreiking zijn we allen tevreden naar huis gekeerd. Een bekroning van de harde zomerarbeid of was het een voorsmaakje voor de komende winter. Aan allen bedankt voor de deelname, het was zeer leuk voor de trainers om 15 atleten te verwelkomen op een wedstrijd.

De verslaggever ter plaatse – Guy S