Atletiekpiste Burcht krijgt renovatie UPDATE 27/08

Goed nieuws, vanaf 16 augustus gaat de spade in de grond op atletiekterrein ‘De Wallen’ in Burcht. De fundering van het terrein vertoonde reeds enkele jaren slijtage die ook steeds meer zichtbaar werd in de toplaag. Daarom zal nu de fundering een grondige herstelling ondergaan waarna ook een gloednieuwe toplaag over de volledige piste zal geplaatst worden. Geschat wordt dat de werken ongeveer 12 weken zouden duren bij goed weer. Het leggen van de toplaag is echter erg afhankelijk van de buitentemperatuur en luchtvochtigheid. Daardoor kunnen de werken ook heel wat langer in beslag nemen gezien de herfst voor de deur staat.
Helaas betekent dit ook dat gedurende deze periode het atletiekterrein niet toegankelijk zal zal. Sommige atletiektrainingen zullen daarom tijdelijk elders door gaan.
Om jullie altijd vlot op de hoogte te houden zullen wij dit artikel op onze home-page continu updaten, hou dus zeker de website in de gate voor het laatste nieuws. Verder zal er ook gecommuniceerd worden via nieuwsbrieven en voor de discipline groepen kunnen trainers ook rechtstreeks info geven.

Evenementen

KAVVV kampioenschap dag 2 – zaterdag 26 augustus 2023

Door de werken zal de kavvv pistewedstrijd niet kunnen door gaan op de atletiekpiste in Burcht. De wedstrijd wordt verplaatst naar Sint-Niklaas. Wedstrijdprogramma en datum blijven ongewijzigd. Voor meer info kan je terecht bij de kavvv, klik hier.

Recreatieve 4-kamp en BBQ – 9 september 2023

De recreatieve 4-kamp zal niet door gaan. De grote ZWAT BBQ zal wel door gaan. Inschrijven kan nog tot 3 september via onze website: klik hier.

Grote Prijs Adriaenssens – Bike & Run 4 Fun – 23 september 2023

De Bike & Run 4 Fun zal door gaan zoals voorzien. Wij zijn volop aan de slag om een alternatief parcours uit te werken.

Kantine De Wallen

De kantine zal geopend blijven op dinsdag en donderdag van 19u00 – 22u00 en op woensdag vanaf 19u30.

Gemeentelijke atletiekstage

Alle ingeschreven kinderen worden persoonlijk gecontacteerd door de sportdienst van gemeente Zwijndrecht. Voor meer info kan men bij de sportdienst terecht (sport@zwijndrecht.be).

Trainingen

Jeugdtraining Burcht

De jeugdtrainingen zullen op de normale tijdstippen door gaan op speelplaats van basisschool Sint-Martinus in Burcht. (Idsteinlaan 18). Je kan ook steeds de digitale jeugd-kalender raadplegen.

UPDATE19/08/2023: voor de jeugdtraining voor miniemen op zondag morgen (10u-11u) wordt afgesproken op de parking van De Wallen.

Spurt en springen (vanaf cadet)

Alle trainingen worden vanaf 16 augustus georganiseerd op de (indoor)atletiekpiste in Beveren (Klapperstraat 103, 9120 Beveren).

Trainingsdagen blijven ongewijzigd.

Maandagtraining blijft door gaan om 19u30. Voor de andere trainingsmomenten wordt nog overleg gepleegd afhankelijk van de beschikbaarheid. Later delen we deze hier ook mee.

Werpen (vanaf cadet)

UPDATE27/08/2023: Maandag & woensdag van 19u00 tot 20u45 en zaterdag & zondag van 10u00 tot 12u00 gaan de trainingen door op de atletiekpiste in Beveren.

Op dinsdag en donderdag trainen de gevorderden van 18u30 tot 20u00 en dit op de atletiekpiste van Beveren of in Basic fit (dit wordt persoonlijk gecommuniceerd).

Middellange- en lange afstand (vanaf cadet)

Afspraak blijft dinsdag en donderdag telkens om 19h00 aan de kantine ‘De Wallen’. Van daaruit wordt ter opwarming naar een locatie gelopen waar de intervaltraining zal plaats vinden (laarbrug/burchtse weel/… wordt in groep gecommuniceerd zodat laatkomers direct naar locatie kunnen lopen)
2e en 4e donderdag van de maand wordt op de piste in Beveren ( Klapperstraat 103, 9120 Beveren) getraind om 19h00.

Run4life – recreanten

Dinsdag- en donderdagtraining zal starten vanuit kantine ‘De Wallen’. Oefeningen worden op de nabij gelegen sportterreinen gegeven. Er wordt alternatief gelopen in de buurt (Burchtse weel, ezeltjes toer, etc). Op zondag worden oefeningen gegeven op de nabij gelegen sportterreinen. Er zal soms op alternatieve locaties worden afgesproken.

Afstandslopers – olv Frederik Van Hove

Voorlopig verandert er voor deze groep niets, zij lopen niet op de piste in de zomermaanden.