ZWAT dames presteren sterk op BK AC in wisselvallig weer

Het weekend van 29 en 30 juli ging het BK Alle Categorieën door op de winderige piste van Sport Vlaanderen in Brugge. Het ganse weekend was er veel wind, hetgeen de prestaties wel enigszins beïnvloedde. Zeker toen op zondag naast de wind ook erg veel regen uit de lucht viel. Alsnog mochten we mooie prestaties optekenen van onze senioren dames – waaronder 2 beloftes in onze ploeg.

Eline Pinter en Laura Schadron (rechts) op zaterdag tijdens de reeksen 1500

Laura Schadron had op zaterdag de opdracht zich te plaatsen voor de finale op zondag, iets dat haar de voorbije 2 jaar telkens (heel nipt) lukte. In de eerste reeks ging het snel, maar gelukkig viel er na 5 atleten een gaatje waardoor het wel realistisch bleef om zich te plaatsen. Ze zou enkel haar PR moeten lopen of minstens benaderen, iets wat op basis van de vorige weken zeker zou moeten kunnen. Na het traditionele dipje na 600m maar een sterke laatste ronde plaatste ze zich uiteindelijk als 9e voor de finale (met een PR).
Nog meer stress op zondag. Gelukkig verdween alle spanning bij de start en liep ze een sterke 1500m, waarbij ze in de laatste 500m nog kon opschuiven. Resultaat: een 9e plaats en opnieuw een PR: nu 4’28”72.

Zondag rond de middag was het de beurt aan eerstejaars belofte Florence Boeynaems. Ze haalde een mooie, zij het ondankbare 4de plaats bij het kogelstoten, met een prestatie van 13m89. Olympisch meerkampster Noor Vidts bleef met 13m99 net buiten bereik, ondanks de verwoede maar risicovolle laatste 3 pogingen die allen ongeldig waren.
Amper klaar met de kogel mochten de atleten zich opnieuw naar de oproepkamer begeven voor het discuswerpen. Daar speelde de wind parten, maar toch slaagde Florence erin een mooie vijfde plaats te halen, met een worp van 44m91 waarmee ze toch net wat op haar honger bleef zitten.

Ondertussen was het tijd voor de reeksen 100mH met belofte Amber Vanden Bosch. Na een wat bizar moment waarin Anne Zagré een valse start veroorzaakte, en dan toch weer niet, liep Amber een nieuw PR 13,57 bij +1,5 m/s rugwind en verzekerde zich zo van de 2de plaats in haar reeks en de 4de tijd overal. Finale dus. Een finale met de “verrezen” Anne Zagré, en met meerkampsters Nafi Thiam en Noor Vidts, dat kan tellen qua stergehalte, zou je zeggen. De hemelsluizen waren al open gegaan voor de finale waardoor Noor Vidts en Nafi Thiam forfait gaven voor de finale. Amber profiteerde hier optimaal van en snelde naar de bronzen medaille.

Podium 100mH in barre omstandigheden.

De volledige uitslagen kunnen worden geraadpleegd via deze link.