Opnieuw sterk vrouwenteam op BvV AC maar degradatie onafwendbaar door onvolledig mannenteam

Afgelopen zondag trokken onze Zwat heren en dames naar Lanaken om hun Beker van Vlaanderen te betwisten. Voor het eerst namen ze samen deel en dit in landelijke 1. Ondanks een niet volledige mannenploeg gaven alle aanwezigen het beste van zichzelf met enkele mooie resultaten. Aan teamspirit was er alvast geen gebrek.  

De damesploeg werd alvast knap 4de in het totaalklassement, zij behaalden 4 overwinningen. Onze heren sloten het rijtje af op de 12e plaats. Degradatie en een laatste plaats van ons team was zo onvermijdelijk.  

Amber was de snelste op de 100m en 100h in dikke PR’s. Op de 100 liep ze onder de 12” grens (verbetering clubrecord van Marijke), op de horden ging ze onder de 14” (verbetering clubrecord van Tia Hellebaut) . Vincent liep een ijzersterke 400h in een nieuw PR, waarmee hij mooi de 2de plaats wegkaapte alweer dikke punten voor Zwat. Hij waagde zich verder ook aan de 110mH (106cm!) maar wist alle horden probleemloos te overwinnen: 5 punten waren opnieuw binnen. Anke Heyrman onderbrak haar verbouwingswerken speciaal voor het zwat team om nog eens 400mH te lopen. Pas in de tweede wedstrijdhelft wist ze het goede ritme te vinden en zo snelde ze naar een 9e plaats. Een zere knie deerde Sarissa niet om toch een bijzonder sterke 400m te lopen. Onverwacht leverde dit een tijd onder 63s op (5 punten). Ashley moest even later helaas net voor de 200m forfait geven door blessure tijdens de opwarming. Door de afwezigheid van Bas misten we doorwinterde spurters. Afstandsloper Olivier vulde de gaatjes op en gaf het beste van zichzelf voor de club op 400m en 200m. Ook Jenna vestigde zich knap in de top 3 en zorgde voor de broodnodige punten in het hink-stap-springen met 11m31 vestigde ook zij een nieuw PR vervolgens sprong ze voorbij 5m in het verspringen, PR nr2! Joren miste ei-zo-na nog de finale verspringen (5 atleten stonden toen binnen 5 cm), maar mag toch best tevreden zijn met een comeback sprong over 5m76!  Silke verbaasde zichzelf door 1m35 hoog te springen, een nieuw PR dat 3 punten opleverde.

Bij de werpers moesten er zowel bij mannen als vrouwen met de speer, discus en kogel worden geworpen. Al bij de aanvang van de wedstrijddag mocht Top Talenter Florence Boeynaems beginnen aan de kogel. Met de piriformis die weer opspeelde werd het geen geweldige wedstrijd, maar veel tegenstand was er niet, en vanaf de eerste poging waren de 13 puntjes binnen. De beste worp was 13m57, op zich degelijk, maar de rug deed te veel pijn voor maximale worpen. Gelukkig bracht Joren nadien wat soelaas met een harde massage. Joren Hendrikx zelf mocht dan aantreden voor de wedstrijd kogel bij de heren. De voorbereiding was minimaal geweest, met drie worpen de dag voordien. Maar talent kruipt waar het niet gaan kan, en Joren haalde een mooie 6de plaats met 10m85, goed voor 7 punten! Tegelijkertijd ging enkele meter verder de wedstrijd speer heren door. Bart Van Geyt begon met twee matige worpen van 22 meter, maar de derde was raak, en met 28m10 veroverde hij alsnog 2 punten in een bijzonder sterk deelnemersveld. Bijna haalde hij nog een derde punt, diegene voor hem gooide maar 23 cm meer. Sonja Scheltens was op het appél voor het speerwerpen en mocht het opnemen tegen voornamelijk jong geweld. Ondanks de degelijke resultaten op training wilde het op de wedstrijd niet zo goed lukken, en bleef het bij 11m14. Desalniettemin leverde de inspanning 1 punt op, maar 2 of zelfs 3 punten hadden er in gezeten. Wellicht de wedstrijdstress… Voor discus heren is er eindelijk vers bloed, zodat de oude rakkers van dienst aan de kant mochten blijven staan. Jonge TTTer Jelle Daems is nog junior, maar deed het weer meer dan degelijk met de 2kg discus. Als enige junior in de wedstrijd begon hij met 33m57, en zat zo meteen in de finale. Hij verbeterde zijn prestatie nog naar 33m73, centimeters onder zijn record met zijn wedstrijdgewicht. Een uitstekende prestatie in alle opzichten, 6 worpen boven de 30m, en 6 punten voor de ploeg! Laat op de namiddag mochten dan de dames beginnen aan de discus. Terug Florence dus. De vorm zat beter, minder last van de rug, het weer viel mee, de wind was jammer genoeg afwezig, maar het werd een mooie reeks zonder uitschieters, met 47m05 als beste worp en 45m78 als minste prestatie. Aangezien de nummer 2 geen 35m haalde, waren de 13 punten al binnen vanaf worp 1. Spannend werd het dus weer niet. Maar goed, 26 punten voor de ploeg, dat was als verwacht.

De afstandsnummers werden gevuld door Sven, Simon, Joachim en Dietrich bij de mannen. Gezien Dietrich net een strak marathon programma heeft afgewerkt en Joachim komende week aan de start staat van het BK ultraloop (82km) was de verdeling van de nummers snel gebeurt. Voor Joachim was het overigens een vuurdoop met voor hem de allereerste piste-wedstrijd. Meer dan behoorlijk draaide hij mee met de 2e groep in rondjes van 1min16 naar 9min24. Een fixe eindspurt leverde nog een 8e plaats op. Dietrich liep in constante rondjes van 1min25 naar een 11e plaats. Sven perste er al het mogelijke uit op de 800m en wist zo in de laatste rechte lijn iemand van ATLA in te halen. Jammer genoeg kwam net dan een loper van KKS nog over gesprint. Simon startte voortvarend in de 1500m maar moest dan het tempo een beetje laten zakken gezien het tekort aan trainingsritme. Toch finishte hij nog zeer behoorlijk in een nieuw 1500m PR: 4.16, het levert nog een 10e plaats op.

De dames wisten in de afstandsnummers nog iets beter te scoren. Morgane nam de 800m voor haar rekening zodat Laura de 1500m kon lopen. Laura sprak met Lana Ryckaert af om de wedstrijd samen hard te maken. Zo konden ze een behoorlijk tijd neerzetten in de aanloop naar een selectie voor het Vlaams kampioenschap, later deze maand. Zo werd Laura 4e. De 3000m werd gelopen door Heidi Veramme die door stoomde naar een 6e plaats in 10.52.

Traditiegetrouw worden de interclub wedstrijden afgesloten door aflossingswedstrijden 4×100 en 4×400. Voor de eerste keer werd deze 4×400 georganiseerd in een gemixt dames/heren team. Marijke, Amber, Silke, Norah, Olivier, Joren, Jelle en Simon liepen 4×100. Vincent, Sarissa, Sven en tot slot Laura waagden zich aan de 4×400.

Onafgezien van het lage puntenaantal mogen we toch terug blikken op een sterke team prestatie met heel wat PR’s voor onze atleten op de mooie piste in Lanaken.

De volledige uitslag is terug te vinden via atletiek.nu

Fotoverslagen zijn terug te vinden op onze fotopagina en in het album van Jens Riskin hier.

Komend weekend staat opnieuw een druk interclub weekend voor de deur met op zaterdag interclub pup/min in Oordegem en op zondag interclub CAD/SCH opnieuw in Lanaken.

Verslag SDP, SJ, RB