Beker van Vlaanden – pupillen & miniemen meisjes&jongens 2023 (Oordegem)

Onze pupillen en miniemen meisjes en jongens mochten voor het eerst gezamenlijk deelnemen aan de Beker van Vlaanderen… Op zaterdag 13 mei trokken we met vele atleten, ouders, trainers en supporters naar Oordegem om deel te nemen aan deze gezamenlijke competitie. Op deze drukke dag met vele school- en communie-feesten waren er toch 21 #ZWATKids gemotiveerd om hun beste beentje voorzetten voor onze club!

Het was vroeg dag, met een vertrek om 8u00 op de atletiekpiste in Burcht zodat we tegen 9u00 in Oordegem zelf waren. Ter plaatse snel onze tent opzetten, onze atleten verzamelen en dan met z’n allen opwarmen want om 10u00 zou de wedstrijd van start gaan op héél wat verschillende disciplines…

Onze miniemen jongens zouden met z’n tweeën de clubkleuren verdedigen. Ze werden gespreid over alle proeven in de voormiddag, zodat we toch zo veel mogelijk punten zouden kunnen halen. Sander startte aan het Verspringen en kon z’n PR verbeteren tot 4m21 (7 punten), hij zorgde ook voor een top-prestatie in de 150m met 21″20″ (9 punten). Finn vulde de andere twee “ochtend-disciplines” in, met 12″19 deed hij een hele hap van z’n 80m-record en hij offerde zichzelf op door het kogelstoten te beëindigen met een worp van 5m87 (4 punten). Samen met de pupillen (en miniemen meisjes) zorgden onze jongens ervoor dat ZWAT tot de middag mooi konden meedraaien in de bovenste middenmoot van het algemene clubklassement…

In de namiddag geen miniemen jongens meer en konden we verder supporteren voor de pupillen meisjes en jongens alsook de miniemen meisjes.
Vanzelfsprekend waren onze miniemen meisjes ook om 10u00 gestart met de wedstrijd. Eerst de 80m met Louise die finishte na 14″75 en de eerste punten verzamelde (2 punten). Gelijktijdig zorgde Janne ervoor dat ZWAT omhoog schoot in de ranking door het kogelstoten te winnen in een nieuwe recordworp van 8m78 (13 punten)! Daarna vulde Janne ook het Hoogspringen in, en met 1m20 (4 punten) zette ze ook hier een persoonlijk record neer. Senna kwam net voor de middag in actie op de 150m en zette 24″12 op het scorebord, ook voor haar een record (5 punten).
Net na de middag kwam Senna opnieuw in actie, voor het verspringen deze keer. Senna sprong in de verspringbak 3m73 (5 punten) ver, en behaalde zo opnieuw een record. Ook na de middagpauze konden Olivia en Eva opwarmen want zij deden mee aan de 60H. Beiden voor het eerst aan de start van deze discipline, Olivia finishte in 13″36 (5 punten) en Eva overschreed na 14″18 de aankomst. Een leuke eerste kennismaking met deze discipline, op wedstrijd… Eva trad een halfuur later al aan in de 300m en besloot deze wedstrijd na een heel mooie 57″27 (5 punten). In het speerwerpen wierp Louise haar speer 12m19 ver voor onze club (5 punten). Laatste individuele proef was de 1000m, waar Olivia zich voor opofferde en na 4’04″85 alweer wat punten verzamelde voor ZWAT (4 punten).
Tot slot konden vier miniemen meisjes samen één aflossingsploeg vormen voor de 4×80. Senna, Eva, Louise en Olivia zorgden voor vlotte en geldige stokwissels met als eindresultaat 53″40 (3 punten).

Onze grootse delegatie waren onze pupillen jongens, zij stonden met liefst 8 ZWATTERS aan de startlijn. Twee van hen kwamen al om 10u00 aan de start, bij het hoogspringen. Arno sprong over 1m20 en werd knap 4e, Teo deed nog één plaats beter en werd 3e met een knappe sprong over 1m25 (10 punten). Twee nieuwe persoonlijke records ook. Op de 60m eveneens twee deelnemers. Finn stond voor het eerst op een pistewedstrijd en finishte z’n eerste 60m in 10″72. Adam verbeterde z’n persoonlijk record en liep (voor het eerst) sneller dan 10 seconden, vandaag stopte de klok op 9″88 (4 punten). Bijna gelijktijdig konden we naar het vortexwerpen kijken. Matteo verbeterde z’n record naar 11m98, ook Tuur kon z’n PR ruim verbeteren en werp nu 19m41 ver. Verste worp kwam vandaag van Mathias die met 20m37 niet alleen 23e (2 punten) werd, maar ook de nieuwe clubrecordhouder op deze “nieuwe” discipline!
Na de middagpauze stonden de horden opgesteld voor de 60H. Karel en Adam namen voor het eerst hieraan deel en konden beiden vlot alle 6 de horden overschrijden. Ze traden aan in dezelfde reeks, Karel bleek met 14″26 uiteindelijk sneller dan Adam die 16″64 neerzette. Zo werden alweer wat punten behaald (3 punten). Daarna konden we supporteren voor het kogelstoten. Onze twee eerstejaars deden hier voor het eerst aan mee. Tuur liet z’n 2kg-zware kogel neerploffen na 4m89 (3 punten), Matteo’s kogel raakte de grond na 4m08. Met de 1000m was de laatste individuele loopproef aangebroken. Mathias finishte in deze wedstrijd héél knap in 4’11″47, Arno liep over de eindmeet na 3’55″92 (4 punten). Ook het laatste kampnummer ging van start met het verspringen. Karel landde na 3m50 in de zandbak en werd knap 9e (7 punten), Teo sprong 3m44 ver, zo verbeterde beiden hun persoonlijk record! Finn sprong 3m21 ver, wat ook een héél mooie prestatie is voor z’n eerste verspringwedstrijd.
Tot slot bleef er weinig “oefentijd” over, want we moesten vrijwel meteen naar de 4x60m. Omdat we met 8 atleten waren konden we twee teams opstellen, keigoed! Als eerste kwamen Adam, Teo, Karel en Arno in actie. Zij konden gezamenlijk een resultaat van 39″27 (5 punten) neerzetten… Daarna was het de beurt aan Finn, Matteo, Mathias, Matteo en Tuur, zij kenden een moeilijke wissel maar konden toch een geldig resultaat neerzetten na 44″19. Super gedaan van beide teams!

Bij de pupillen meisjes ging de competitie om 10u00 van start met het vortexwerpen. Zoey deed voor het eerst mee aan deze discipline en wierp zomaar eventjes 18m64 ver en werd 3e (11 punten), zo verbeterde ze het clubrecord met ruim 4m en is ze de nieuwe clubrecordhouder in deze discipline! Daarna ging ze ook van start aan de 60m. Ze liep over de finishlijn na een pijlsnelle 9″70 (4 punten). Isalena was ook opgewarmd voor dit spurtnummer en liep 11″11. Renée kon haar wedstrijd besluiten door 9″89 op de klok te zetten. In het verspringen kon Eliana één sprong van 2m80 neerzetten als resultaat. Renée verbeterde haar record tot 3m52 en werd heel knap 5e (8 punten).
Na de middag kwamen we opnieuw in actie, ditmaal op de 60H. Onze ZWATTERS deden deze vrij moeilijke discipline voor het eerste mee. Eliana finishte knap deze wedstrijd in 14″56. Marielou overschreed de finishlijn na een heel mooie 13″75 (7 punten). Daarna ging Marielou door naar het hoogspringen, waar ze haar persoonlijk record verpulverde tot 1m15 en 8e werd (7 punten). Tot slot kwam Mila in actie. Eerst op de 1000m waar ze na een heel knappe wedstrijd meer dan 5 seconden van haar record deed, nu staat er 4’11″98 (3 punten) als bestprestatie achter haar naam. Direct daarna moest ze ook aan de slag in het kogelstoten. Hier zorgde ze alweer voor punten voor onze club, door de kogel 3m82 ver te werpen (5 punten).
Onze vier aanwezige pupillen meisjes vormden samen één aflossingsploeg, Eliana, Marielou, Mila en Isalena konden de aflossingsstok vlot laten rondgaan en behaalden 41″31 (4 punten) als eindresultaat.

Foto’s, klik hier // Uitslag, klik hier
Slotsom voor de reken-fanaten; 165 punten voor alle pupillen en miniemen van ZWAT opgeteld en een 9e plaats (op 11 clubs) voor ZWAT… Maar bovenal een héél leuke dag, heel veel records en een fijne ervaring voor iedereen. Dus mogen we best héél tevreden zijn met dit eindresultaat. We hebben onze clubkleuren mooi laten “shinen” op de atletiekpiste (zie foto’s hieronder) en dat is het belangrijkste…