Zwatters presteren op niveau tussen internationale toppers op BK AC in Gentbrugge

Afgelopen weekend vond het BK alle categorieën plaats. Dit jaar voor het eerst te Gentbrugge. 3 Zwatters selecteerden zich voor dit BK en leverden knappe prestaties op de vernieuwde piste.

Dag 1 ging van start op vrijdag, Vincent mocht als allereerste de spits afbijten op de 400h. Voor hem was het studieboeken aan de kant en knallen op het BK. Hij mocht aantreden in de 1ste reeks en werd knap 3de in 55’’98. Hiermee bleef hij slechts 1 tiende boven zijn PR, wat zijn goede vorm bevestigde. Tevens behaalde hij een mooie 12de plek op alle deelnemers. Daarna was het tijd om verder te studeren want de volgende dag stond er nog een examen op de planning.

Op zaterdag 2 Zwatters aan de start. Florence beet de spits af bij het kogelstoten. Zij stond als enige junior aan de start tussen enkele grote namen. Florence moest zeker niet onderdoen, zij stootte haar kogel 13m20 en behaalde een knappe 5de plaats. Een supermooie prestatie. Dit met slechts 5cm van olympische atlete Noor Vidts die 13m25 liet opmeten.

Enkele uren later trad ze opnieuw aan, ditmaal in het discuswerpen en onder minder gunstige weersomstandigheden. Ook hier stond ze aan de start als enige junior tussen “grote atleten”. Maar ook hier deed ze het prima en behaalde ze een knappe 6de plaats.

Als laatste kwam Laura aan de start op de 1500m.  Met een 15de tijd op de deelnemerslijst was eventuele finale mogelijk (de 1ste 12). Zij liep in de 1ste reeks naar een knappe 6de plaats in een tijd van 4:30,07, een nieuw PR met een verbetering van 2”.  Een heel knappe prestatie! Spannend afwachten op de volgende reeks of dit snel genoeg was voor de finale. Wat bleek met een 12de tijd van alle deelnemers kon ze zich als laatste plaatsen voor de finale.

Zo mocht Laura op zondag opnieuw aan de start staan van de 1500m finale. Het was een snelle start, aangewakkerd door Elise Vanderelst, waar ze niet meteen mee was en na pech door een ongelukkige val van een andere atleet moest ze meteen in achtervolging. Desondanks liep ze heel soepel en liet ze nog 1 atlete achter haar. Met een 11de plaats kan ook zij tevreden terugblikken op haar BK.

Zondag was mijn doel niet laatst zijn en dat doel heb ik gehaald. Alleen had ik het gevoel dat er meer in zat, ik liep veel soepeler, maar had in de start wat pech door een val voor me die ik moest ontwijken

Laura na afloop van haar BK

Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Verslag SDP