BR alert! Judy presteert sterk op WK masters in Finland

Van 29 juni tem 10juli vond in Tampere het WK Masters plaats. Tampere is een stad in het Zuidwesten van Finland. De ‘place to be’ voor enkele masters die zich wilden meten met de wereldtop.  2 Zwatters, Judy en haar man Rony waren hier van de partij om ons land te vertegenwoordigen. Het werd een geweldige ervaring met indrukwekkende resultaten.

Rony nam deel aan het kogelstoten en behaalde met een worp van 9m11, de 17de plaats.

Judy nam individueel deel aan de 400m en 800m. Tevens trad ze mee aan in de 4×400 en 4×100, waar ze met andere landgenoten de strijd mocht aangaan.

Haar eerste race was de 800m, meteen goed voor een Belgisch record (BR) in een tijd van 3’04” 24. Tevens bemachtigde ze met deze tijd de bronzen medaille.

Enkele dagen later vond de 400m plaats, Judy plaatste zich vlot voor de finale, waarin ze een tikkeltje sneller liep dan in de reeksen. Zij voltooide haar baanronde in 1′ 16″ 98, goed voor de 5de plaats.

Zoals op alle grote kampioenschappen zijn de aflossingen de eindmeet. Startend met de 4×100 waar Judy als 2de loopster mocht aantreden. Het team deed het uitstekend en snelde in een tijd van 1’05”10 naar de overwinning en een nieuw BR.

Als afsluiter stond de 4×400 op de planning. Hetzelfde 4-tal als de 4×100, maar een andere volgorde. Judy liep ditmaal als laatste. Ook hier knalde ons Belgisch kwartet een nieuw BR (5’19’’71) en kaapten de overwinning weg.   

Een geweldige prestatie van onze zwatters, zeker gezien Judy enkele weken terug nog onzeker was over deelname aan dit kampioenschap door knieproblemen op het BK. Enkele kinébeurten en actief herstel leverden gelukkig snel resultaat op.

Resultaten van dit kampioenschap