Tussendoortje in marathonvoorbereiding levert bijna clubrecord op de 5000m

Een kleine delegatie Zwatters trokken afgelopen woensdag naar Beveren. Zowel de werpers, spurters als onze lange afstandslopers konden hun hartjes ophalen.

Vincent, net terug uit vakantie mocht als eerste aantreden aan de 400m. Hij liep vanuit baan 5 maar kreeg het moeilijk in de laatste rechte lijn en bleef hierdoor een 2-tal seconden boven zijn beste tijd. De vakantie zal nog wat in de benen gezeten hebben.

Lotte die ondertussen volop aan het werken is en dus haar prioriteiten wat heeft verlegd, trad aan in het kogelstoten en discuswerpen. In het discuswerpen bleef ze steken op 32m37. Haar kogel landde na 10m52. Deze prestaties zijn in lijn met haar jaargemiddelde.

Op de 200m stonden er 2 dames aan de start. Sarissa trad aan in de 1ste reeks, na een goede start lag ze vrij snel aan de leiding en moest ze het in haar eentje klaren, met een tijd van 28”41 verbeterde ze alvast haar seizoen beste en nadert ze dichter bij de 28”, ze hoopt er dan ook dit jaar nog onder te duiken.

Ashley mocht aantreden in de 2e en snellere reeks. Oorspronkelijk startte ze in baan 3, iedereen was klaar, startblok gezet en plots vond er een baanwijziging plaats. Ashley kreeg de minder gunstige baan 1. Na een mindere start en een moeilijke bocht, maakte ze nog wat goed in de rechte lijn. Ze finishte in 27”03. Ze was dan ook niet tevreden over de wedstrijd.

De grootste delegatie Zwatters stond klaar aan de start van de 5000m. Dries, Sven, Olivier en Dietrich maakten zich klaar voor hun race, ieder met zijn eigen ambities. Dit allemaal onder toezicht van hun coach Joeri. Dries wilde graag een lage 16minuten lopen. Sven greep dan ook de kans om hem enkele ronden te hazen. Olivier wilde met een goed gevoel aankomen en Dietrich wist niet goed wat te verwachten na zijn herstel van een zware luchtweginfectie, afwachten dus hoe zijn lichaam de race verteerd.
Sven trok samen met een atleet van Lokeren het tempo op gang aan de kop van de wedstrijd (rondjes van 1’16’’), een strak tempo dat slechts door 3 atleten kon gevolgd worden, waaronder Dries. Halverwege de wedstrijd liet Sven zich uitzakken, de man van Lokeren kon nog iets verder doortrekken tot aan de 4km.  Dries kon zijn tempo aanhouden waardoor hij uiteindelijk finishte in 16’02”30. Het clubrecord bij de masters komt zo dichterbij. Een mooi intermezzo in de marathonvoorbereiding. Dries, Jessica, Evy en Heidi zijn in volle voorbereiding voor deelname aan de (halve) marathon in Amsterdam die zal plaats vinden op 16 oktober. Dries zal er alvast zijn PR (2.39.05) verder aan proberen scherpen naar een tijd onder de 2.36.00. Sven finishte even later na prima haaswerk en bleef nog net onder de 17min (resp. 16’55”11).

Olivier had zich in een perfect groepje gezet waarmee hij een stabiele race kon lopen. Enkel op het einde moest hij een gaatje laten. Hij finishte netjes in 17’20”04.

Even later kwam ook Dietrich over de meet, ook hij liep een stabiele wedstrijd, maar had nog wat last van zijn infectie.

Proficiat aan alle Zwatters en een dikke dank je wel aan Bernard, Dominique en Joeri voor de coaching en support!

De volledige resultaten vind je hier: resultaten