Vlaams indoorkampioenschap levert 2 podiumplaatsen op voor ZWAT

Na het PK is het eerstvolgende kampioenschap indoor traditiegetrouw het Vlaams kampioenschap voor kadetten en scholieren. We trokken met 4 ZWAT-ers naar Gent en kwamen heel tevreden en zeker niet met lege handen terug.

Norah Swinnen moest 2 x aan de bak :  op de 60m evenaarde ze haar PR (8″33) en op 200m net niet (27″46).  Veelbelovend voor een eerstejaars kadet !

Nog een eerstejaars, Eppe Decru, dubbelde ook : met weinig specifieke voorbereiding toonde ze toch haar verspringkwaliteiten : 4m67  leverde een 8ste plaats op.

Een uurtje later liep ze haar eerste 400m ooit en hoe….  ze won haar reeks met veel overmacht na een indrukwekkende 2de ronde. 

Haar verbluffende eindtijd (62″47) leverde haar een 6de plaats op na 5 oudere meisjes.  Dat belooft voor volgend jaar !

Als je me 2 jaar geleden had gevraagd of Bas Tierens ooit voor een Vlaams kampioenschap zou kunnen geselecteerd worden, had ik onmiddellijk gezegd : “absoluut nooit”.

En wat doet hij vandaag : hij loopt  -figuurlijk-  de pannen van de Gentse Topsporthal, wint zijn reeks van de 400m in een verbluffend nieuw PR (52″51) en verovert warempel ZILVER !

Een eerste beloning voor zijn trainingsinzet ,  maar er volgt zeker nog meer.   Alvast chapeau voor dit eerste échte exploot ! Echt knap.

En dan was er nog Jenna Vermeulen, die bij de scholieren meisjes als één van de medaillekandidaten in het hinkstapspringen van start ging.

Na 3 (van de 6) pogingen stond ze met 10m72 op de 2de plaats, maar de 1ste had 10m73 en de 3de 10m71.  Spannender kan niet, of toch.

De 4de sprong bij haar 4de poging warempel 10m70 !   4 atleten op een vodje van amper 4 cm !   Nooit gezien in mijn ondertussen toch al 40-jarige trainerscarrière :-).

En dan begon de rollercoaster pas : Jenna’s 4de poging lijkt ze te moeten hernemen (?).  Dat doet ze en springt …  10m95 !

Maar de euforie is van heel korte duur : de poging wordt geannuleerd want “er was een technisch probleem, dus je mocht geen 2de keer springen ” ?!?  

=>  trainer + vader “in alle staten” en Jenna ontgoocheld en moedeloos.

5de poging : hink-stap  heel knap  ,  maar uit balans in de afsluitende sprong / “verdomme ” =>  alweer traantjes en  “kom op, laat die adrenaline maar komen voor die 6de sprong, jij kunt het”.

En of ze het kon : ze deed het gewoon met een super 11m04 (nieuw PR en ook club-record uiteraard) =>  GOUD en  ‘voor eeuwig’  VLAAMSE KAMPIOENE bij de SCHOLIEREN HINKSTAP !

We moeten niet vertellen dat we, Jelle en ikzelf,  (alweer) heel tevreden naar Zwijndrecht terugreden, zeker.

De volledige uitslag vind je hier terug.

Verslag BVH