Verslagje van werpmeeting in Eeklo

Op zaterdag 15 april ging in Eeklo de eerste van 5 werpmeetings door. Een perfecte gelegenheid voor de gevorderde atleten om de vorm in het begin van het zomerseizoen eens te testen. En een mooie meeting voor onze nieuwe atleten: wedstrijden zijn belangrijk, en versterken het zelfvertrouwen van de atleet.

Florence Boeynaems en Ellis De Meyer hebben een zware stage in Portugal achter de rug, en waren beiden ingeschreven voor deze wedstrijd, maar jammer genoeg raakte Ellis geblesseerd aan het eind van de stage, en ze moest verstek geven. Een spijtige zaak na een stage waarin ze hard werkte en de verbetering duidelijk te zien was. We hopen dat de revalidatie voorspoedig verloopt.

Florence Boeynaems begon met de kogel. Ze zette een uitstekende reeks neer, ook al voelde ze nog wat vermoeidheid, maar alles lijkt op schema voor het PK. Met een beste van 13m48 presteerde ze behoorlijk.

Nieuwe Cadet Axelle Van de Vyver kwam ook in actie bij de kogel en zette een regelmatige reeks neer, zonder grote uitschieters. Haar beste van 7m95 was degelijk, maar in de opwarming ging het beter.

Cadet Tuur Heyrman nam ook deel bij de kogel en stootte wel een PR, met 5m87 komt de 6m grens wel heel dichtbij, een mooie beloning voor het gedreven trainingswerk.

Onze nieuwe senior Riyaad El Amrani mocht voor de 2de keer ooit aantreden voor de 7,26 kg kogel en haalde een mooi nieuwe PR met 7m63. Nog wat werken aan de techniek en dat komt dik in orde. Ook met de discus ging het goed. In deze moeilijke discipline haalde Riyaad ook een nieuw PR met een afstand van 21m22. Hij moest het opnemen tegen olympisch atleet Philip Milanov die net iets verder ging met 63m.

Ook Cadet Tuur ging na de kogel aan de discus. Zijn draai was al aanzienlijk verbeterd, in de afworp was nog wat werk, maar hij verbeterde ook zijn PR en ging voor het eerst over de 15 met een afstand van 15m89.

Cadet Axelle deed het ook uitstekend in de discusring, en verbeterde haar PR naar 18m43. Op naar de 20m! Kracht genoeg hier, nog een beetje schaven aan de techniek.

Florence mocht dan afsluiten met haar discuscompetitie. JUN en SEN in dezelfde wedstrijd, en de harde competitie met atletiekvriendin Sena Tay noopte Florence tot een extra inspanning. Ook al zat ze niet meer fris, ze bleef zich verbeteren, de 5de worp was de beste met 45m89. De zesde was nog enkele meter verder maar ging buiten. Desondanks een mooi nieuw PR, en ze verbreekt hiermee ook het 23 jaar oude clubrecord van Greet Meulemeester.

Verslag RB