Rivierenland trail run

In januari ’23 startten we bij ZWAT met een gloednieuw concept – Run4life. Doel? De té competitieve pet even weg gooien en een loop cursus organiseren waar plezier, motivatie, blessurepreventie en levenslang loopplezier centraal staan. De trainers wouden de druk zoveel mogelijk proberen weg nemen. Na wat wikken en wegen besloten ze dan ook als doel om niet uit te wijken naar een traditionele ’10miles wedstrijd’ maar eerder naar een recreatieve trail run op 16 april op en rond natuur- en sportdomein Hazewinkel in Heindonk/Willebroek. Daar richtte onze kersverse sponsor RSLab voor de eerste maal deze trail wedstrijd in. Om een extra duwtje in de rug te gegeven besloot het ZWAT bestuur zich helemaal achter dit initiatief te scharen en zo aan alle zwat leden de mogelijkheid te bieden om gratis deel te nemen.

Desondanks het druilerige weer waren we dan ook erg tevreden om zoveel blije zwat gezichtjes te zien verschijnen aan de start, allen afkomstig uit verschillende trainingsgroepen: Run4life-ers, recreanten, afstandslopers, (halve-)fond piste -atleten, trainers en zelfs spurters vonden hun weg naar Heindonk.

Er was voor ieder wat wils want er kon gestart worden in 4 verschillende afstanden: 8 km, 11 km, 17 km en 24 km. Run4life-ers kozen bewust voor de wat korten afstanden terwijl de ervaren afstandslopers de uitdaging gingen opzoeken in de wat langere afstanden. De 8 km bleef in de buurt van de watersportbaan, daar waar de 11 km een stukje dijk langs de Rupel meepikte. Het 17 en 24 km lange parcours vervolgde nog iets verder tot aan de fiets- en wandelbruggen aan het rivieren-knooppunt Rupel-Nete-Dyle. Het parcours bevatte zo op elke afstand de nodige uitdaging en lag er gezien de vele regenval van de afgelopen weken nog opvallend goed bij. Op enkele korte modderstukjes na kon gelopen worden op een overwegend droog parcours.

Graag wensen we Patrick Kloek uitdrukkelijk te bedanken voor het mooie foto-album dat hij maakte. Je kan het hier terug vinden op onze foto-pagina.

Uitslagen zijn intussen ook terug te vinden op de keep-on-running website van de organisatie.

Verslag SJ