Werpers breken opnieuw PR’s in Eeklo

Zaterdag 29 april trok weer een delegatie van onze werpers naar de werpersmeeting in Eeklo. Jelle Daems mocht de spits afbijten met de kogel. Hij zette een mooie reeks neer, met een beste worp van 11m63 met de spintechniek. De overgang lijkt geheel geslaagd, dit is zeer dicht bij zijn PR met de glide, en alle worpen waren over de 11m. Vervolgens mocht hij bij de discus zijn kans wagen. Met een mooi nieuw PR van 34m75!

Vervolgens trad Florence aan met de kogel. De wedstrijd was zeer degelijk, met 2 worpen tegen de 14m aan, maar de magische grens bleef net buiten bereik. Toch een mooie 13m82 als beste worp.

Cadetten Axelle en Kyara begonnen op hetzelfde ogenblik aan de discus. Kyara zette een degelijke 13m44 neer, vlak onder haar record. Axelle liet enkele mooie dingen zien, waaronder een 21m worp die buiten viel, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een worp van 17m39.

Bij de kogel deden de cadetten het uitstekend: Axelle presteerde heel degelijk met een resem 8+ worpen en verbeterde met haar tweede worp haar PR: 8m73. Kyara vond ook de juiste vorm en de prestaties gingen in stijgende lijn, en met een beste van  7m44 haalde ze een dik PR!

Florence mocht dan beginnen aan haar discuswedstrijd. In de gecombineerde JUN-SEN wedstrijd traden 6 werpers aan met een PR over 40m, dus een wedstrijd op niveau. De prestaties waren navenant, met heel wat 45+ worpen. Florence zette een reeks neer van 6 worpen over 43m en verbeterde haar PR tot 46m26.

Verslag RB