24 zwatters gehuldigd op sportlaureaten viering gemeente Zwijndrecht

Op vrijdag 10 maart vond de sportlaureaten viering voor Zwijndrechtse atleten plaats in sporthal ‘Den Draver’ voor sportprestaties uit 2022. Iedereen werd vanaf 19u30 ontvangen in een gezellig aangekleed zaaltje.

De gemeente voorzag 5 hoofdprijzen die uitgereikt werden door burgemeester en schepen van sport André Van de Vijver en schepen van jeugd Ann Van Damme. Per categorie werden 3 super genomineerden gekozen waaruit de uiteindelijke winnaar werd gestemd door de leden van de sportraad en de schepen van sport. Heel wat zwatters maakten dit jaar kans om met hoofdprijzen naar huis te gaan.

De zwat genomineerden voor de trofee voor sport jongere van het jaar waren Norah Swinnen, Farah Swinnen, Sander Dogbe, Morgane De Clerck, Renée Van Raemdonck en Florence Boeynaems. Florence Boeynaems werd super genomineerd voor de trofee die uiteindelijk ging naar Tamni Van Wonterghem (Badminton).

Voor sportvrouw van het jaar werden o.a. Judy Claes, Lotte Daems, Sarissa De Paradé, Anke Heyrman en Laura Schadron genomineerd. Anke en Judy werden super genomineerd. Gezien de prachtige prestaties op het WK masters afgelopen jaar in Tampere (Finland) werd Judy uiteindelijk opnieuw tot sportvrouw van het jaar verkozen.

Voor sportman van het jaar werden de volgende zwatters genomineerd: Rudy Boeynaems, Sven Janssens, Dietrich Martens, Olivier Peeters, Guy Thomaes en Rony Van Bogaert. Uiteindelijk mocht hier Johan Florus met de titel ‘sportman van het jaar’ naar huis vanwege zijn sterke prestaties in bodybuilding.

Voor de prijs van sportploeg van het jaar waren twee zwat jeugd teams genomineerd. Marielou Gorrebeeck, Erin Van Gremberghe, Anna Fierens en Mila Maes wonnen samen het clubklassement van de kavvv veldloopkampioenschappen bij de benjamins. Norah Swinnen, Lise Neirincks, Silke Maes en Senna Maes wonnen op hun beurt het clubklassement van de kavvv veldloopkampioenschappen bij de miniemen.

Voor de trofee van sportverdienste van het jaar waren geen zwatters genomineerd. Leon Verbraeken, die zich al meer dan 40 jaar zeer actief inzet in judo en ju-jitsu in Zwijndrecht en zo al meerdere atleten naar de wereldtop begeleidde won deze trofee meer dan verdiend.

Meer foto’s van deze avond zullen in de loop van komende week verschijnen op de facebookpagina van sport2070.

Verslag SJ