PK veldlopen Bornem en 5e kavvv criteriumcross Kalmthout

Het eerste weekend van februari stond ook dit jaar weer garant voor heel wat loopplezier. Naar aloude traditie is dit een druk dubbelweekend met op zaterdag de 5e kavvv criteriumcross in Kalmthout en vervolgens op zondag het provinciaal kampioenschap veldlopen dat dit jaar plaats vond in Bornem.
De grote hoeveelheden regen die de afgelopen weken viel had klaarblijkelijk zijn effect op het parcours in Kalmthout. De organisatie moest zelfs het parcours aanpassen omdat sommige stukken niet beloopbaar waren. Niettegenstaande deze zware modderige omstandigheden zakten maar liefst 42 jeugdige atleetjes af naar het Kalmthoutse sportpark ‘Heikant’. Ze behaalden samen 16 top-10 plaatsen. Norah (3e), Rune (5e) en Silke (10e) bij de benjamin meisjes. Sander (6e) bij de benjamins jongens. Tasya (7e), Elena (9e) en Imke (10e) bij de pupillen meisjes. Ferre (4e) en Arne (9e) bij de pupillen jongens. Sara (2e), Marie (4e) en Jenna (8e) bij de miniemen meisjes. Thor (3e), Bas (5e) en Pieter (7e) bij de miniemen jongens. Mieke (4e) bij de cadetten meisjes.
Ook enkele oudere atleten verschenen aan de start om heel wat criteriumpunten te verdedigen. Onder hen Sam Porteman met een vierde plaats bij de junioren dames, Jessica Dams met een derde plaats bij de senioren dames, Joanna Bakkers met een tweede plaats bij de masters dames +65 en tot slot werd de dag ook nog mooi afgesloten met twee overwinningen voor Daan Porteman bij de junioren heren en voor Olivier Peeters bij de senioren mannen!
De uitslag van deze 5e criteriumcross kan u hier raadplegen.
De voorlopige tussenstand van het kavvv crosscriterium kan u hier raadplegen.

Het contrast met zaterdag kon zondag niet groter zijn in Bornem. Bij aankomst aan het parcours viel meteen op dat er amper modder te bespeuren was. Het werd daarom in vele wedstrijden een snelle start. De technische moeilijkheidsgraad was echter niet te onderschatten. Met enkele steile bergjes en ook nog twee tamelijk dikke boomstammen mispakten dan ook vele atleten zich aan de moeilijkheidsgraad van dit parcours. Onze prospectie op de jaarlijkse dames-en heren veldloop die twee weken geleden plaats vond in Bornem gaf onze ZWAT atleten dus zeker een tactisch voordeel.
De eerste ZWAT atleet die het veld in mocht duiken was Ruben Schadron. Hij finishte als 39e bij de cadetten heren. Vervolgens werd Simon Schadron 20e bij de scholieren heren. Sarissa De Paradé wist via een sterk slot de vierde plaats te bereiken op de korte cross bij de dames. Bij de korte cross voor de heren haspelde Sven Janssens de 2660m af in 9min05. Met een achtste plaats bleef hij daarmee iets onder de verwachtingen. Olivier Peeters finishte even later ook nog sterk als 17e in 9min34 (zeker gezien zijn sterke wedstrijd in Kalmthout). Jessica Dams hield verder de eer hoog bij de senioren dames en wist daar een tiende plaats te bereiken. De dag werd afgesloten met de masters categorieën. Filip Rooms kende een mindere dag en finishte bij de masters heren +35 op de 25e plaats. Tot slot wist Dirk Brynaert in een goed gedoseerde wedstrijd de 2e plaats te bereiken bij de masters heren +50. In de laatste ronde overschreed hij opvallend goed de boomstammen waarmee hij meteen gelanceerd was om zijn concurrent voor de tweede plaats af te schudden. Even verder kwam Paul Vandenbergh nog binnen op de 25e plaats.