Crosscriterium

Kalender ZWAT crosscriterium

Tussenstand:

Einduitslag seizoen 2019-2020:

Einduitslag seizoen 2021-2022:

Reglement
Het doel van dit criterium is om enerzijds een klassement op te maken van onze eigen cross-prestaties, en anderzijds onze atleten te stimuleren om – gezamenlijk – naar de geselecteerde crosswedstrijden te trekken.

De puntenverdeling is gebaseerd op een systeem van plaatsbepaling binnen de gelopen wedstrijd. Zo wordt bvb voor een vijfde plaats in een wedstrijd van 30 atleten meer punten toegekend dan aan een vijfde plaats in een wedstrijd met 10 atleten. Het is echter zo dat de “middenpositie” in een wedstrijd steeds evenveel punten zal opleveren ongeacht het aantal deelnemers. Er is steeds een minimum aantal punten voorzien voor deelname. Ook wordt per wedstrijd een categorie toegekend (CatA, CatB of CatC) om het niveau van het deelnemersveld enigszins te valoriseren.
Er worden slechts twee klassementen opgemaakt: één voor de mannen, en één voor de vrouwen, telkens alle leeftijdscategorieën te samen. Enkel de 8 beste resultaten van het hele crossseizoen tellen mee voor de individuele klassering.
Alle gelopen wedstrijden tellen uiteraard ook mee voor de vermindering van 15€ voor het lidgeld voor volgend seizoen.
Het behalen van een goede plaats in het criteriumklassement blijft in eerste instantie een ere-zaak, er is evenwel een kleine attentie voorzien voor de beste 3 plaatsen.

Voor vragen / inlichtingen / opmerkingen / suggesties: PR@zwat.be