2x PR op BK Studenten in Gent

Gent, 23 februari.  Na een lange, zware blok en examenperiode trokken Jenna en Catherine naar het Belgisch Kampioenschap voor studenten in de Topsporthal in Gent.

Jenna nam deel aan het verspringen en hinkstapspringen, terwijl Catherine deelnam aan de 60 m.

Jenna begon de wedstrijd met het verspringen.  Na 3 sprongen stond er tegen alle verwachtingen in al een PR op de tabellen met een sprong van 5m20. Jammer genoeg was dit 3 cm te weinig om verder te mogen springen bij de eerste 8.  In de totale uitslag eindigde Jenna op een mooie 10e plaats en een 2e plaats bij de junioren.

Een knappe prestatie van Jenna, want ze was de enige eerstejaars junior van alle deelnemers.

Na enkele uren wachten werd er uiteindelijk om 21u20 begonnen met het hinkstapspringen. Ook hier hetzelfde verhaal, de jongste in het deelnemersveld met onder andere de Belgische kampioene bij de senioren als deelneemster. Jenna werd met een sprong van 11m05 uiteindelijk 4e in de eindstand en greep net naast een medaille. Bij de deelnemende juniores behaalde ze met deze sprong de eerste plaats. Rekening houdend met de lage trainingsintensiteit van de laatste maanden, kan Jenna tevreden terugkijken op dit kampioenschap.

Catherine, die dit jaar de overstap heeft gemaakt naar ZWAT, liep een knappe 60 m in 7”90. Hiermee verbeterde ze haar PR en komt zo op de 7e plaats in de ZWAT top 10 aller tijden bij de AC dames.

Verslag: Steven