Ijzige wind houdt Zwatters niet tegen in Bornem

Heel wat wedstrijden op de agenda dit weekend, toch 6 Zwatters die richting domein Breeven trokken voor de cross in Bornem.
Een parcours met voor ieder wat wils, zand-en grasstroken, maar ook de nodige bergjes. Daarnaast ook altijd een mooie prijzentafel.

Arbe Martens Van de Ven beet de spits af bij de kangoeroes, 600m voor de boeg. Hij liep een mooie wedstrijd en eindigde in de eerste helft.

Vervolgens was het de beurt aan Céril Cools. Vol enthousiasme maar met de nodige zenuwen begon hij aan zijn wedstrijd. Even onder de indruk van het aantal deelnemers aan de start, liefst 85, miste Céril zijn start niet. Hij liep vlotjes mee en met een geweldige eindspurt behaalde hij een knappe 6de plaats.

Bij de miniemen meisjes 1ste jaar zagen we Isalena De Kock. Zij deelde haar wedstrijd goed in eindigde op een verdienstelijke 26ste stek.
Vervolgens was het de beurt aan Lore Spinoy, 2de jaars miniem. Zoals we Lore kennen vlotte start en mee vooraan.  De laatste 300m moet ze twee meisjes laten gaan.  Op het einde werd het nog heel spannend want de 4de kwam nog sterk opzetten, maar Lore zou Lore niet zijn om tot de laatste meters te blijven vechten.  De bronzen medaille is een feit.

Tristan De Kock treedt aan bij de cadetten jongens.  Er wordt snel gestart en daardoor wordt hij een beetje verrast. Tristan zoekt vervolgens zijn eigen tempo. De laatste 500m krijgt hij het een beetje lastig. Weer een constante cross gelopen met een 20ste plaats.

De laatste die haar spikes mag aantrekken is Morgane De Clerck (1ste jaar junior). Ook hier zeer snelle start en Morgane zit mee in de kopgroep. Déjà-vu, terugval na de 2de ronde, maar in de laatste ronde vindt ze haar 2de adem. Ondanks de mindere benen, loopt ze vlotjes naar de overwinning bij de juniores en strandt de 2de junior (2de van PK Cross Vlaams Brabant) op bijna 2min.

Naast onze atleten waren ook juryleden Inge & Paul gans dag van de partij, bedankt om bij dit gure weer mee alles in goede banen te leiden.

Verslag : Sonja