Knappe prestaties op PK veldlopen

Een laatste maal (?) trokken we met een beperkte (maar jonge en sterke) selectie voor het PK naar de Antwerpse Kempen. Een nieuw veldlooppparcours was uitgetekend op en rond het vliegveld van de Keiheuvel (Balen, Mol). Waar we in andere provincies een modderige ondergrond zagen had de zand en heidegrond het grootste deel van de regen geabsorbeerd. We troffen dus een mooie en goed beloopbare omloop met hier en daar een uitdagend stukje los zand en zelfs bergjes.

Bij de eerstejaars-miniemen loopt Romee naar een knappe 8e plaats, verbazend wetende dat ze pas een tweetal maanden geleden terug de atletiekmicrobe te pakken kreeg. Wat zou er nu het leukste zijn: een warme turnhal of een sneeuwachtig bos?

Lore is na een aantal weken blessureleed terug van de partij en loopt na een goede start lang op een 2de plaats. De beperkte training van de laatste weken begint in het tweede deel van de cross echter zijn rol te spelen. Spijtig genoeg ligt er op ca. 300m van de aankomst een steile zandberg, daar moet Lore de rol lossen, maar uiteindelijk loopt ze wel naar een 4e plaats.

(jammer genoeg ontsnapten beiden aan de camera-lens – supporteren en foto’s nemen tegelijk blijkt soms moeilijk)

Als 2de-jaars cadet liep Lise deze winter al heel wat mooie uitslagen, nu was het moment gekomen om daar een veldloop-medaille aan toe te voegen… Zoals we haar ondertussen leren kennen hebben neemt ze een gedurfde start en al snel zijn ze met z’n drieën weg. De uiteindelijk winnares is Belgische top, en zij loopt dan ook snel weg, maar erachter vecht Lise een gevecht uit. Met constant wisselende posities gaan ze richting einde van de laatste ronde. Beiden zien er al afgetekend uit, maar bij Lise zijn we niets anders gewoon. Waar Lore stil viel op de laatste zandpassage, knalt Lise weg in de laatste, aflopende zandstrook om nog met duidelijk verschil 2de te worden. Haar 2de zilveren medaille in 2 weken, want ook vorige  week won ze zilver op het PK indoor.

Normaal zien we Laura op de korte cross terug, maar door een gebrek aan tegenstand kiezen we ervoor om te starten op de lange cross. Een hele uitdaging want er is toch redelijk wat tegenstand. Na enkele honderden meters scheidt zich een drietal af, Elke Godden (15e op BK lange cross en de provinciaal kampioene van vorig jaar) en Fien Paulussen, een zeer sterke junior (nam onlangs nog deel aan het EK veldlopen). Laura en Elke lopen afwisselend op kop, het is echter de junior in het gezelschap die bij het ingaan van de laatste ronde zeer hard op kop begint te sleuren waarbij enkel Laura nog even kan aanklampen, maar dan toch het gat langzaam aan ziet groter worden. Zeker geen schande en na een zeer knappe cross is Laura voor de eerste keer provinciaal kampioene op de lange cross!

Morgane start als junior stevig en loopt lang op een ca. 5e plaats (als 2de junior). Ze komt na de eerste ronde in een groepje terecht dat langzaam uit elkaar valt in de volgende ronden (het zware stuk los zand bergop snijdt bij iedereen telkens de benen af). Morgane blijft een mooi tempo lopen en loopt een zeer goed ingedeelde wedstrijd waardoor ze in de laatste ronde nog een beetje opschuift. Een zilveren medaille is haar beloning! Ook voor haar een 2de medaille in 2 weken tijd, want vorige week werd zij provinciaal kampioene op de 800m indoor.