PK Indoor (pupillen en miniemen) – Hoboken (2023)

Zondag 17 december staken we de Schelde over naar de indoor-sportschuur in Hoboken, voor onze eerste indoor-wedstrijd van het seizoen… In totaal schreven 12 #ZWATKids in voor deze sportieve namiddag.

De pupillen jongens waren het best vertegenwoordigd, we telden vijf atleten in deze categorie.
Mathias ging als eerste aan de slag op de 60 meter Horden. Voor het eerst nam hij deel aan deze discipline, en in de eerste reeks kon hij vlot alle horden (5 stuks) overschrijden en de finishlijn overschrijden. Hij hield in een milimeterspurt nog een atleet achter zich in 13″36.
Daarna kon hij z’n vrienden vergezellen bij het Hoogspringen, want hier deden in totaal 4 #ZWATKids mee. Lowie zette zijn eerste hoogspring-resultaat op 95cm, Adam evenaarde zijn prestatie van vorig jaar en sprong over 1m00. Mathias bleef nog iets langer in competitie en sprong uiteindelijk over 1m15, hij verbeterde ruimschoots z’n PR (+10cm). Teo maakte het spannend, want sprong telkens pas bij de 3e poging over iedere hoogte. Toch kon ook hij zijn PR verbeteren tot 1m28 (+3cm) en werd hij héél knap 2e en kon dus de ZILVEREN MEDAILLE in ontvangst nemen op het podium. Knap!
Daarna konden onze jongens doorgaan naar het Verspringen, met Teo en Bas hadden we hier twee deelnemers. Teo landde na 3m39 in de zandbak (10e) en Bas besloot z’n constante reeks sprongen met een bestsprong van 2m53.
“Tussendoor” had Bas ook al 60m meegedaan, met 9″86 werd hij knap 3e in z’n reeks (en liep hij vlot onder de 10″00). Exact 10″00 was de eindtijd voor Adam, en Lowie liep na 11″28 over de finishlijn in zijn reeks op de 60m. Knap gedaan van al onze pupillen jongens!

De miniemen jongens hadden allemaal voor dezelfde nummers ingeschreven, het was dus héél eenvoudig om hen opte warmen en te begeleiden. Onze 3 #ZWATKids startten hun namiddag aan het Hoogspringen. Xant kon helaas geen geldige poging neerzetten, dat komt volgende keer wel, Karel sprong over 1m05 en Arno evenaarde zijn PR tot 1m20. De jongens waren nog niet “uitgesprongen”, want als tweede discipline trokken zij naar het verspringen. Karel sprong het verste van onze #ZWATKids met 3m34, Xant landde op 3m28 in de zandbak en Arno zette 3m20 neer als eindresultaat van zijn wedstrijd… Alweer een goede ervaring voor onze jongens erbij!

Bij de miniemen meisjes, slechts één deelneemster en in slechts één nummer. Alle aandacht in deze categorie ging dus naar Janne, zij nam deel aan het Kogelstoten… Janne zette steeds betere worpen neer, met 8m73 als eindresultaat en werd zo héél knap 5e in deze discipline. Top gedaan!

Het verslag eindigen we bij onze pupillen meisjes, zij waren met z’n drieën aanwezig in Hoboken. Marielou en Ianka startten reeds op het eerste nummer van de namiddag, de 60 meter horden. Beiden slaagden erin hun PR van vorig jaar met meerdere seconden(!) te verbeteren. Een geslaagde start dus. Ianka startte in reeks één en liep na 13″65 over de finishlijn. Marielou deed in reeks twee haar klok stoppen op 12″66.
Mila nam deel aan het Verspringen, en kon zich met steun van de vriendinnetjes iedere sprong verbeteren. Haar laatste sprong was 2m99 (net geen 3m dus) en is ook een nieuw PR voor haar.
Daarna ging ze van start op de 60m spurt, waar ze 10″58 neerzette.
Tussendoor maakten de meisjes samen nog één groepsfoto (zie hiernaast).
Tot slot namen Marielou en Ianka nog deel aan het Hoogspringen. Ianka kon over 1m05 springen (een nieuw PR). Marielou sprong nog één hoogte hoger en zette dus 1m10 neer als eindresultaat. Schitterend gedaan van onze meisjes!

Dit was alweer de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar! Bedankt voor jullie sportieve inzet… Op naar volgend jaar 🙂