3 podia in de Lilse Bergen

Voor een toffe combinatie van zand (deze keer eerder drijfzand), bos en bergjes moet je in de Lilse Bergen zijn. Net zoals vorig jaar trokken we met een (beperkte) selectie naar Vosselaar. Ditmaal geen nood aan 7 lagen kleding en vuurkorven, maar een leuk winters zonnetje.

Zoals we Lise al ieder cross zien doen hebben, doet ze nu opnieuw: snel mee starten en vervolgens bijten om haar plaats vast te houden. Naar het einde toe komt ze zelfs nog dichter op plaats 2, maar uiteindelijk strandt ze, net zoals in Mechelen eerder dit seizoen, op plaats 3. Knap!! Nu nog wat extra krachttraining om die enorme fruitmand te kunnen dragen…

Na een week twijfelen (en wat gepusht te worden door de trainer) kiest Laura uiteindelijk een keertje voor de lange cross. Tot 2 dagen voor de wedstrijd zag het deelnemersveld er haalbaar uit, maar dan verschijnt plots Sofie Van Accom op de deelnemerslijst (de 5de van het BK veldlopen en 48e van het voorbije EK) op de deelnemerslijst. Weg winstkansen… Nieuwe opdracht dus voor Laura: rustig vertrekken (want niet gewoon om lange cross te lopen) en proberen de laatste 500m het verschil te maken om toch een podiumplaats te bemachtigen. Maar… Laura zou Laura niet zijn als ze niet als een gek zou vertrekken en het spoor van Sofie nemen. Even testen, zou ze achteraf verkondigen. Na ca. 500m gevolgd te hebben besluit ze toch om voor haar eigen tempo te kiezen. Lang kan ze een mooi tempo houden, maar het langzame verval waar we op voorhand voor vreesden begint toch de kop op te steken. De laatste ronde lijkt het echt wel moeilijk te worden en lijkt ze de 2de plaats te verliezen, maar in de laatste 100en meters vliegt ze nog naar en over haar voorloopster om de 2de plaats te grijpen!

In dezelfde wedstrijd loopt Morgane van bij de start in een mooi groepje waar ook de 2de junior deel van uitmaakt. Ondanks het redelijk lichtlopende parcours scheurt inde volgende ronden deze groep toch volledig uiteen. Morgane moet het grootste deel van de groep laten gaan maar blijft wel als 3de junior lopen. De voorlaatste ronde komen er echter een paar achtervolgers voorbij en ook de volgende junior komt steeds dichter. Maar wat we al een heel jaar zien bij Morgane gebeurt nu ook weer: een sterke ronde zorgt er voor dat ze terug verder afstand neemt van haar achtervolgster en de 3de plaats veilig stelt. Niet eenvoudig om als 1ste jaars junior die lange afstanden geod in te delen, maar daar lijkt Morgane cross na cross wel in te slagen.

Een toffe wedstrijd met 3 podiumplaatsen, soms is het tof om trainer te zijn!