Zwatters presteren sterk op de IFAM in Brussel

In het weekend van 25 en 26 mei vond de IFAM Outdoor (WA Continental Tour Bronze) plaats, in het Koning Boudewijn Stadion (Brussel).

Enkele ZWAT-atleten schreven zich in en konden deelnemen.

Op zaterdag kwam Amber Vanden Bosch als eerste aan de start, voor de 100 meter. Ze bleef, ondanks een blessure aan de voet, maar net boven haar PR en finishte in een tijd van 12″10.

Cadetten Silke Maes en Norah Swinnen liepen wat later in Amber haar voetsporen. Ze zetten allebei een nieuw PR neer: Silke met 13″53 en Norah met 12″86.

Later in de namiddag betrad cadet Eppe Decru de piste voor de 800 meter. En wat een knappe race heeft ze gelopen! Ook voor haar een nieuw PR en clubrecord bij de cadetten: 2:’7″46 heeft ze als tijd achter haar naam geschreven.

De volgende speciale vermelding mag zeker ook niet ontbreken: Laura Schadron was gevraagd om haas te zijn in 1 van de reeksen van de 800 meter. Ze heeft haar rol met glans voltooid.

Zondag stonden 2 ZWAT-atleten op het programma. Opnieuw komt Amber eerst in actie. Nu op de 100 meter horden. Ze loopt een Seasons Best: 13″818! Hiermee kon ze zich net niet plaatsen voor de finale.

’s Avonds trok Laura haar spikes nog eens aan voor de 1500 meter. Met een uur vertraging door het onweer kon ze de piste betreden. Het lange wachten heeft niet in haar nadeel gespeeld: Laura behaalde een knap PR, 4’26″97. Hiermee verbetert ze het clubrecord, dat al op haar naam stond.

Dikke proficiat aan deze 5 ZWAT-dames!

Verslag : Liesbet