Memorial Marleen Segers – Criteriumcross Burcht (2019)

Zaterdag 7 december stond een nieuwe editie van onze eigen criteriumcross, de memorial Marleen Segers, op het programa. Heel wat ZWATTERS tekende present om deel te nemen aan deze wedstrijd. Tegelijk herdenken we op de cross graag Marleen Segers, die ons allen nauw aan het hart lag maar ons veel te vroeg verliet.
Na een gezamenlijke parkoersverkenning met alle jeugdatleten, stretching en looptechniek konden de jongeren zich voorbereiden voor de wedstrijd. Spikes (en droge sokken) kwamen zoals vooraf gemeld, goed van pas… Wij waren klaar voor topprestaties ➡️

Starten deden we met de benjamins meisjes. Lore kon zich (alweer) helemaal vooraan in de wedstrijd nestelen en finishte als 2e, 🥈! Renée viel bij de opwarming pardoes in de modder, maar met spikes aan ging dat heel veel vlotter tijdens de wedstrijd en finishte onze kangoeroe héél knap als 10e! Renée bleef, dankzij haar spurt, nog net Janne voor die in de spurt nog wel oprukte naar plaats 11. Yinthe finishte iets verder in het pak als 15e. Lize mistte de parkoersverkenning, maar kon heel lang Flore volgen zodat ze (ongeveer) het tempo wist. Op het einde wist ze nog net voorbij Flore te spurten. Dus werd Lize 16e, Flore finishte als 17e. Knap! Marie kon haar wedstrijd goed indelen en werd 20e. Kensi begon héél snel aan haar eerste cross, op het einde viel ze ook nog heel wat terug. Ze leerde deze cross dan ook héél wat bij en eindigde nu op plaats 21. Yinthe liep een gelijkmatige wedstrijd en kon op het einde zelfs nog wat goedmaken, zij finishte net achter Kensi en werd alzo 22e. Kato werd vlak daarna 23e. Iets verderop werd Renée 25e. Nog drie (kleine) ZWATTERS baanden zich een weg naar de finish, dwars door de modder. Yara begon heel behouden, en spurtte op het einde nog heel knap naar de 27e plaats. Sofie werd dus op de meet nog voorbije gestoken, maar Sofie finiste wel als 28e. Carice liep een heel gelijkmatig tempo en kon dit flink volhouden tot het einde, zij werd 29e.

De laatste meisjes waren nog maar net aangekomen of de jongens (benjamins) waren al vertrokken… En hoe! In het begin nog een behouden start, maar met z’n gekende stijl liep Jans al snel weg van de concurrentie. Met een voorsprong kon hij alzo als eerste de aankomstlijn overschrijden. 🥇 Daarachter nog een heel spannende spurt. Fons kwam terug op het einde, maar Milton kon nog net genoeg spurten om hem voor te blijven. Milton werd (alweer) 3e 🥉, Fons werd heel knap 4e ! Arno wordt week na week beter, en behaalde nu zelfs een knappe plaats in de top-10, hij werd 9e.. Ook Samuel liep zich nog in de top-10, hij volgde kortbij als 10e. Jellis overschreed de aankomst als 14e en Xant volgde iets verder als 17e. Bas (20e) spurtte op het einde sneller dan Arne (21e), zij blijven dus kort bij elkaar. Ook vlak daarna was het spannend, want Niels (22e) kon nog net Leander (23e) voor blijven. Lukas volgde kortbij als 26e, Vince werd 28e. Daarna kwam een heel pakketje ZWATTERS naar de finish. Rune werd 30e. Raoul kon deze week flink doorzetten en finshte heel knap als 31e. Leonart liep als 32e binnen op zijn allereerste cross ooit, knappe prestatie dus. Sebastiaan finishte als 33e op deze natte wedstrijd. Teo werd 33e, Mathias 34e en Alexander 35e. Floris hield met ruime voorsprong de laatste atleten achter hem, hij was dus heel tevreden met z’n 38e plaats. Lars (39e) volgde kortbij en ook Tristan (40e) en Felix (41e) konden hun wedstrijd vlot uitlopen

Over naar de pupillen meisjes dan, met een snelle start van de meisjes. Helaas in de tweede bocht liep het al mis voor Norah, zij viel en moest dus (eventjes) achtervolgen op de kopgroep. Krachten die ze op het einde misschien wel mistte want in de spurt werd ze net verslagen door Eppe 🥇 en finishte Norah als 2e 🥈Silke liep heel sterk, kon de kopgroep lang van dichtbij volgen en finishte nog binnen de top-5. Met een knappe 5e plaats kon zij haar wedstrijd besluiten! Kyara werd 15e in het pak. Iets verder liep Luna heel knap binnen als 19e. Een spurtje met z’n 3en dan. Senna spurtte nog binnen als 22e, Julia volgde iets verder als 23e. Olivia kon aan haar knappe wedstrijd een mooie 24e plaats overhouden.. Gitte werd 27e, Louise finishte na een constante wedstrijd op een héél mooie 29e plaats!

Daarna gingen zes ZWAT pupillen jongens van start. Maar de prestaties waren zeker en vast oké. Sander startte iets trager maar kon nog naar de 4e plaats lopen. De twee volgende ZWATTERS liepen de wedstrijd dicht in elkaars buurt, een spurtje zou hun eindpositie bepalen. Viktor (17e) bleef nog net Arthur (18e) voor… Verderop spurtte Tuur (23e) snel naar de aankomst, gevolgd door Noah (24e). Tristan werd 27e…

Slechts één ZWAT miniem meisje ging van start. Bieke liep goed mee, maar moest op het einde nog enkele plaatsen toegeveven. Zij werd uiteindelijk 14e meisje vandaag!

Om de jeugd af te sluiten iets meer jongens die meeliepen. Ferre kon goed meeschuiven met de eersten hij finishte mooi als 6e. Arne legde beslag op plaats 10. Senne spurtte snel (12e) en Nathan volgde kortbij (13e). Jeroen werd uiteindelijk 19e.

Aan de aankomst kreeg iedereen alvast een mandarijntje van onze medewerkers en ook Sinterklaas zag dat het goed was en deelde aan de kinderen nog speculaas uit (in de kantine), dat hebben jullie verdiend! 🤩
Bedankt voor jullie massale deelname…

Onze ‘vaste crossers’ zijn ondertussen al zeker van een blinkende beker, begin maart op de bekeruitreiking!
Hopelijk hebben de nieuwkomers de smaak ook te pakken…

De jonge jeugdreeksen werden gevolgd door de cadetten en later ook de volwassenen. Bij de cadetten 3 deelnemers, Morgane zette haar mooie prestaties van afgelopen weken verder en werd knap 2de. Farah finishte even later als 5de. Bij de jongens liep Thor eveneens naar een 5de plaats. Bij de scholieren 2 deelnemers, Yorben maakte zijn debuut op crossterrein en liep knap naar een 3de plaats. Even later finishte ook Ruben, die zo zijn conditie op peil blijft houden deze winter.

Vervolgens was het de buurt aan de dames. Met 6 Zwatters aan de start waren ook zij goed vertegenwoordigd. Laura nam van begin af aan de kop en hield deze positie ook stand, een overwinning voor ZWAT dus. Heidi, ons dieseltje, nam zoals altijd een rustige start en schoof gedurende de wedstrijd enkele plaatsen op. Dit werd beloond met een overwinning in haar categorie. Even later arriveerde Jessica. Ook zij liep alweer een sterke wedstrijd en werd knap 3de. Sarissa viel net uit de top 10, maar liep ondanks de omstandigheden alsnog een behoorlijke wedstrijd. Evy die haar allereerste cross liep, liet meteen zien wat ze waard was, zij werd knap 4de in haar categorie. Tot slot Sarah, zij maakte vorig jaar al haar debuut op de cross, ook dit jaar ruilde ze de straat in voor het veld met als doel beter te doen als vorig jaar. En uiteraard dit deed ze. Daarna is tijd voor onze masters heren, ook hier hadden we 3 sterke Zwatters aan de start. Bart, Paul en Marc liepen elk hun eigen koers en hebben de 4 zware ronden knap afgewerkt. Marc deed dit zelfs zonder spikes, van een uitdaging gesproken.

Onze mannen (juniors/seniors) maakten er een leuke wedstrijd van. Onze 3 musketiers, Sven, Simon en Olivier bleven lange tijd samen. Sven kon zijn overwinning van vorig jaar niet overdoen, maar werd wel knap 2de na een heel sterke Tommy Kinders. Simon volgde kort daarop en mocht de overwinning bij de junioren op zijn naam schrijven. Hij werd gevolgd door Olivier, die enkele meters moest prijsgeven maar wel knap kon standhouden voor de 3de plaats. Joeri die het coachen omruilde om zelf deel te nemen liep eveneens een sterke wedstrijd. Hij mocht zich tevreden stellen met een knappe 8ste plaats. Even later kwam ook junior Victor over de streep. De laatste wedstrijd was gelopen, tijd om alles af te breken, met dank aan een fantastisch team is dit heel vlot verlopen. Een dikke merci aan alle helpers, trainers en suporters en uiteraard een dikke proficiat aan alle atleten voor hun prachtige prestaties. Tot de volgende!

Je kan de volledige uitslag raadplegen via deze link.
Het zwat cross criterium kan je volgen op onze website onder de tab ‘sportief’.
Foto’s zijn binnenkort beschikbaar op de zwat foto website: zwatfoto.smugmug.com