KAVVV&FEDES kampioenschappen in Burcht

Terwijl enkele atleetjes het beste van zichzelf gaven op de aflossingskampioenschappen te Turnhout waren er ook enkele Zwatters actief op onze eigen meeting. Afgelopen zaterdag vond op onze piste het KAVVV- kampioenschap plaats. Slechts 3 zwatters namen hier aan deel maar namen wel allen eremetaal naar huis. Zij behaalden respectievelijk 3x goud, 2x zilver en 1x brons.

De dag begon om 9u, enkele vroege vogels vonden de weg naar de piste om alles op te bouwen voor de wedstrijd.  Op het programma de volgende loop- en kampnummers 200m, 800m, 3000m, 5000m, kogelstoten, hoog- en verspringen.  Werk aan de winkel dus, dit bleek geen enkel probleem voor het team, iedereen was tijdig klaar om de wedstrijd te kunnen aanvangen.

Start Sarissa 200m
Aankomst Sarissa op 800m

De wedstrijd zelf begon omstreeks 13u30 met enkele kampnummers, hier geen enkele Zwatter aan de start. Om 14u werd er gestart met de 200m. Hier stond Sarissa aan de start. Ze liep een sterke wedstrijd en bevestigde haar prestatie van een week geleden door alweer onder de 28” te duiken, vervolgens trad ze aan in de 800m waar ze mooi het tempo van de wedstrijd bepaalde. Zij behaalde op beide nummers de overwinning.

Olivier en Sven tijdens hun 800m

Olivier en Sven kwamen beide aan de start van de 800m. Olivier nam de 1ste ronde op zich en deed prima haaswerk. Daarna zette hij een stap opzij en liet hij zich terugvallen in de 2de ronde. Sven werd 2de in zijn reeks na een superspannende 2de ronde en mocht in zijn categorie met het goud aan de haal. Even later kwam Olivier, na prima haaswerk, over de streep. Hij werd knap 2de.

Even later liepen beide mannen ook nog de 3000m, hier waren de rollen omgekeerd. Olivier werd knap 2de en Sven behaalde de 3de plaats.

6 deelnames en 6 medailles is het eindresultaat.

Na de wedstrijd nog even alles opruimen en bijpraten in de kantine met een drankje. Trouwens voor het eerst stond er een nieuwe alcoholvrije cocktail op de kaart van de zomerbar ‘Passion up”, een echte aanrader. Kom volgende keer dus zeker maar even langs de zomerbar als je deze wil uitproberen.

Een dikke dank je wel aan al onze medewerkers en proficiat aan onze atleten voor hun prestaties.

De volledige uitslag kan hier terug vinden: Kampnummers en loopnummers.

Dank ook aan Patrick voor de knappe foto’s die binnenkort op onze website verschijnen in ons foto-album.

SDP