PK Aflossing – Turnhout (2022)

Het Provinciaal Kampioenschap aflossing vond dit jaar plaats in Turnhout, op de laatste zaterdag van augustus. Met vier atleten konden we exact één ploeg vormen om deel te nemen aan deze aflossingswedstrijd.

Helaas enkel vier miniemen meisjes, en verder geen enkele ZWAT-deelnemer te bespeuren. Jammer, voor deze toch wel, leuke team-wedstrijd…
Om 8u30 vertrokken onze vier meisjes aan de atletiekpiste in Burcht voor een autorit naar de atletiekpiste in Turnhout. Ter plaatse aangekomen konden we onze ploeg aanmelden, even uitrusten en daarna de gezamenlijke opwarming starten. Na wat opwarmingsoefeningen, namen we zeker de tijd om nog eens de aflossingen te oefenen. Tegen 10u30 waren onze meisjes klaar voor hun wedstrijd, onze meisjes startten in reeks 3. Senna startte als eerste, en gaf daarna de stok door aan Silke, zij kon na 80m de stok doorgeven aan Eppe en Norah mocht als slotloper met de stok over de finish lopen. Onze miniemen-ploeg leverde drie goede wissels af en kon zo finishen in een tijd van 45″11 en een knappe 4e plaats op de 4x80m!

Daarna hadden onze atleten een beetje rust, waarna ze zich konden opwarmen voor de 3x600m. Het startschot weerklonk voor de eerste reeks om 11u45, maar onze meisjes mochten aantreden in de tweede (snellere) reeks. Dus een tiental minuten later gingen zij van start, Norah startte vlot in de groep en met een eindsprint gaf ze de stok als tweede door, Silke werd goed gelanceerd en kon de tweede plaats vlot behouden, Eppe mocht als slotloopster aan de bak en zette een knappe tijd neer waardoor de meisjes finishten als tweede in een tijd van 5’20″93. Hiermee behaalde onze ploeg de zilveren medaille (2e plaats) op de 3x600m en ze verbraken ook het clubrecord van ZWAT op deze afstand!

Na een beetje wachten konden de meisjes zeer tevreden op het podium en namen ze ook een groepsfoto.
Bedankt voor jullie deelname

Hopelijk zijn er volgend jaar meer deelnemers (supporters, atleten,…)…