Aangenaam crossweer op KvV cross in Diest

Afgelopen zondag trokken 5 Zwatters naar het Provinciaal Domein De Halve Maan in Diest voor het Vlaams kampioenschap veldlopen. Mooi afwisselend, snel parcours en ideale weersomstandigheden. Perfect voor onze crossers.

Morgane stond met heel wat zenuwen aan de start voor haar wedstrijd van 3570m, meteen ook de langste afstand van onze Zwatters. Ze maakte zich klaar voor haar 2 grote ronden. Na een snelle start viel ze wat terug maar kon vrij snel haar 2de adem vinden.  Na 14’54 kwam ze als 26ste van alle deelnemers (knap in de middenmoot) over de finish en mocht ze tevreden terugblikken op haar wedstrijd. Zelf vond ze wel dat ze haar wedstrijd niet zo goed had ingedeeld, maar al doende leert men, een werkpuntje voor de volgende cross.

Vervolgens de korte cross van de dames, hier 2 Zwatters aan de start. Onze dames moesten 1 rondje van 1570m afleggen.  Laura die knap 4de staat in de Crosscup ranking stond met niet al te grote verwachtingen aan de start, wegens 2 weken ziekte. Na het startschot bleek al snel dat ze nog niet helemaal hersteld was om mee te strijden voor het podium. Met haar strijdlust en goede eindsprint kon ze alsnog als 10de finishen in 5’27. Ze blijft wel knap 4e in de totale ranking. Ook Sarissa die dit jaar het indoorseizoen wisselt voor de crossen om de conditie wat te verbeteren stond aan de start van de korte cross. Zij liep voor wat ze waard was en kwam na 6’18 over de finish. Voor haar zeker een prima prestatie.

Vervolgens was het aan onze Zwat-mannen voor hun korte cross.  Hier stonden Sven en Simon aan de start. Zij namen 2 rondjes voor hun rekening, goed voor 2500m. Beide mannen liepen gedurende de hele wedstrijd in elkaars buurt. Na een iets aarzelende start konden ze onderweg nog enkele atleten oppikken. Beide mannen hadden zelfs nog een sterke eindsprint in de benen. Simon eindigde hiermee knap 37ste in 8’32 en Sven 39ste in 8’35.

Wie onze atleten aan het werk wil zien is er een korte videosamenvatting van de wedstrijdorganisator (ROBA): Crosscup Diest Kampioenschap van Vlaanderen veldlopen 2023 – YouTube

De volledige uitslag is online terug te vinden via deze link.

Dikke proficiat aan de atleten en dank je wel aan de supporters!

Verslag: SDP