BvV ZWAT masters schitteren in Ninove met 2e plaats

Voorbije zaterdag vond de allerlaatste Beker van Vlaanderen van 2022 plaats. Ditmaal was het de beurt aan onze masters om de clubkleuren te verdedigen. Zij mochten de strijd aangaan op de atletiekpiste in het zonnige, maar af en toe winderige Ninove, waar ze in 2e landelijke het beste van zichzelf gaven. Benieuwd hoe ze het er van af brachten? Lees dan zeker verder.

Dat het een lange dag zou worden stond al vast, de eerste wedstrijden stonden gepland om 12u, terwijl de laatste wedstrijd pas om 18u geprogrammeerd stond, maar dat deerde onze Zwatters niet, zij streden voor wat ze waard waren.

Sonja nam het kogelstoten voor haar rekening, dit voor de allereerste keer. Gelukkig kon ze afgelopen donderdag al even inoefenen op onze eigen meeting in Burcht met een iets lichtere kogel (3kg). Sonja stootte haar 4kg zware kogel 6m18 ver. Doordat ze in haar 1ste worp meteen voorbij de 6m had gestoten, verbaasde ze zichzelf. Met die afstand verzekerde ze zich van een plaats in de top-8. Daarbij nog 3 extra pogingen om nog wat ervaring op te doen en aan de techniek te sleutelen. Jammer genoeg raakte ze niet meer verder dan haar 1ste worp, maar zette ze wel een stabiele reeks neer. Ze kan dan ook tevreden terugblikken op haar wedstrijd en de welverdiende punten.

Rudy zorgde ondertussen ook voor extra punten in het speerwerpen, ook zijn 1ste worp was de beste en met 24m90 wist hij een plek in de top 8 te bemachtigen. Na 4 pogingen gaf hij het voor bekeken. Hij had wat last van de schouder en voelde dat er niets meer in zat. Tevens moest er energie overblijven voor het kogelstoten later op dag.

Evi nam deel aan het verspringen, ook voor haar was dit de eerste keer. Na een ongeldige sprong herpakte ze zich. Zij leverde een knappe prestatie door in haar laatste sprong de 4 meter grens nog te breken en zo naar een 3e plek te springen.

Het was de eerste keer dat ik moest verspringen, de eerste sprong liep al fout, maar gelukkig kon ik me herpakken

Evi

Voor het hoogspringen konden onze zwatters rekenen op Jeroen. Hij bleef vlekkeloos tot de 1m57. Vervolgens ging de lat naar 1m60 en daar liep het 3x mis. Tevens raakte niemand van de deelnemers over deze hoogte. Door zijn foutloos parcours greep Jeroen de eerste overwinning en de volle 13 punten voor onze Zwatters.

Het eerste loopnummer van de dag was de 100m. Bij de dames kwam Anke als eerste uit de startblokken en won mooi haar race in 13”89. In de andere damesreeks was er slechts 1 dame sneller wat Anke een mooie 2de plaats en zo 11 punten opleverde. Bij de mannen was het Dietrich die de 100m voor zijn rekening nam. Een totale verrassing vermits hij vooral de langere afstanden loopt. Hij liep voor wat hij waard was en liet nog 2 clubs achter zich. Alweer extra puntjes voor ons team.

Vervolgens de 800m waar Heidi aan de start stond. Zij was meteen van in het begin mee, slechts 300m van de aankomst kwam de versnelling. Ook hier volgde ze knap en op 200m van de finish ging ze erop en erover, waardoor ze verder wegliep van de concurrentie. Alweer een overwinning voor ZWAT.

Het volgende loopnummer van de dag was de 1500m. Bij de dames was het de beurt aan Jessica. Zij liep een sterke wedstrijd, al kreeg ze het in 2de helft van de wedstrijd wat lastiger. Met een tijd van 5’31’’08 kwam ze als 4de over de streep en leverde zo haar bijdrage aan de ploeg. Bij de mannen was het Joeri die aan de start van zijn 1500m stond. Terwijl het bij de dames ieder voor zich was, ging het bij de mannen veel tactischer. Ook Joeri kwam als 4de over de finish en mag terugblikken op een geslaagde wedstrijd door een sterke laatste ronde.

Ondertussen waren onze kampers ook volop bezig hun punten binnen te halen. Bernard stond aan de start van het verspringen, maar voelde in de opwarming dat de kuit wat lastig deed. De 1ste 2 pogingen waren wat terughoudender om de risico’s te beperken. In zijn 3de en laatste poging liet hij wat meer durf zien. Hij sprong 20cm verder maar kon helaas geen extra plaatsje opschuiven. Hij sprokkelde wel 2 mooie punten voor onze club. We mogen fier zijn op onze (co-) voorzitter.

Sandra was zich volop aan het smijten in het discuswerpen. Na 1 staande worp, om toch al geldig te werpen, ging ze voor de draaiworp. Dit leverde haar meteen enkele meters winst. Met 3 worpen over de 17m mocht ze tevreden terugblikken op haar wedstrijd. Een plaats in de top-8 en welverdiende punten voor het team.

In het kogelstoten verdiende Rudy ondertussen zijn punten en behaalde een knappe 4de plaats.

Terug naar de loopnummers: de 200m. Anke nam deel in de eerste reeks en kreeg de buitenbaan. Snel starten en haar eigen wedstrijd lopen was de boodschap. Dit nam ze alvast letterlijk door een valste start te nemen. Gelukkig kreeg ze een herkansing. Deze keer ging het wel goed. Anke liep heel de race aan de leiding en won met 29”23, de 3de tijd in totaal. Een snellere tijd had er zeker ingezeten met wat concurrentie.

Af en toe eens showke geven kan geen kwaad hé, ik dacht dat je altijd 2 kansen had. Trouwens er werd gezegd dat ik snel moest starten, dan doe ik dat ook.

Anke na haar valse start

Vervolgens was het de beurt aan Jeroen voor zijn 400m. Hij deelde zijn race prima in en finishte zijn baanronde in 58”57, helaas dacht de jury er anders over. Jeroen werd gediskwalificeerd wegens te scherp lopen op de lijn. Geen punten deze keer voor het team.

Het volgende loopnummer was de 3000m waar Heide aan de start stond. De eerste dame maakte al snel een voorsprong en ging duidelijk voor winst. Heidi speelde op veilig gezien ze eerder al de 800m liep en wist haar wedstrijd mooi in te delen. Van in het begin sloot ze zich aan bij de achtervolgende kopgroep waarna ze uiteindelijk als 2de dame finishte in 11’18’’18. Sneller dan haar race op de BvV AC eerder deze maand in Beveren. Even was er bij aankomst commotie rond haar schoenen en zagen we de welverdiende punten slinken. Even beraad met de jury en dan de goedkeuring. Alweer 11 punten erbij voor het team. Bij de mannen was het Dietrich die aan de start stond van zijn 3000m. In het begin was het tempo te traag waardoor de wedstrijd lang gesloten bleef. In de laatste kilometer kwam de eerste intense versnelling waardoor Dietrich wat terrein verloor. Na een tactisch wedstrijd kan hij alvast terugblikken op een mooie 7de plaats.

Jelle stond aan de start van de 5000m, meteen het laatste individuele loopnummer van de dag. Hij had gedacht ergens rond de 18’ te eindigen. Hij was goed gestart en enkele ronde van het einde kreeg hij het wat lastig. De laatste 100m vond hij zijn 2de adem en ging er als een speer van door. Met een tijd van 16’59’’04 liep hij ruim onder de tijd die hij voor ogen had.

Ook de laatste kampnummers liepen ten einde. Wim werd 9de met de discus waarbij zijn 1ste poging meteen de verste was. Sandra deed het prima in het speerwerpen, ook bij haar vloog de speer het verste in haar 1ste poging. Met een worp van 19m90 bleef ze net onder de 20m, maar dit leverde haar wel een mooie 4de plaats op.

Tijd voor de aflossingen. Onze 4×100 damesploeg met Evi, Anke, Heide en Jessica bleef foutloos en won knap hun reeks. Met een 2de totaaltijd dikten zij het puntenaantal aan.

Het laatste nummer van de dag was de 4×400. Jeroen als startloper moest de ploeg lanceren en kon zo zijn individuele 400m goed maken. Jeroen, Dietrich, Joeri en Jelle gaven het beste van zichzelf. Onze mannen deden het prima en konden als 2de finishen in hun reeks. De aflossingswedstrijden waren trouwens ook live te volgen op onze facebookpagina. Je kan ze hier herbekijken.

Na al deze mooie prestaties werden onze Masters knap 2e, de dames mochten zelfs de overwinning op hun naam schrijven. Volgend jaar strijden ze opnieuw samen in Landelijke 2B. Heel knap gepresteerd van deze toffe bende! Dikke proficiat!

Resultaten kan je hier terugvinden.

Met dank aan Patrick zijn er ook heel wat mooie foto’s op onze foto-pagina hier.

Verslag door SDP