Beker van Vlaanderen – pupillen & miniemen jongens 2022 (Brasschaat)

Zondat 10 april trokken de pupillen en miniemen jongens naar Brasschaat voor hun Beker van Vlaanderen wedstrijd. Met een beperkte, maar enthousiaste delegatie, werd een mooie 7e plaats behaald!

Ondanks alle inspanningen van de trainers, slaagden we er niet in om een volledige ploeg op te stellen, bijzonder jammer dus om met slechts 3 pupillen (op 34 aangesloten leden) aan de wedstrijd te starten. Onze miniemen waren met 6, zij konden dus wel aan aan alle disciplines, dus ook de aflossingen, meedoen. In totaal waren er dus 9 #ZWATKids (Fons, Arno, Robbe, Arn, Arne, Finn, Sander, Tristan, Viktor), vier trainers (Patrick, Olivier, Marie, Sarissa), twee fotografen (Patrick, Peggy) en heel wat supporters paraat!

Om 11u45 vertrokken we gezamenlijk aan de kantine in Burcht naar de wedstrijd, waar iedereen z’n infobriefje kreeg en we ook de team manual (klik hier) bespraken. Na een autorit waren we ter plaatse en gingen we ook samen van start met de opwarming zodat we tegen de start van de wedstrijd helemaal klaar waren voor onze sportieve namiddag.

Het eerste startschot weerklonk omstreeks 13u30, hiermee kon Tristan starten aan zijn wedstrijd 80Horden (miniemen) in de eerste reeks liep hij vlot mee. Het tweede startschot liet echter op zich wachten (technische problemen), toch was Viktor nog fit en kon alzo de eerste punten (5 stuks) van de dag voor onze club verzamelen.
Tegelijkertijd met de Horden, waren ook 4 kampnummers van start gegaan.
Het verspringen (pupillen) ging door net naast de horden, dus konden we goed volgen. Robbe verpulverde z’n record en verzamelde maar liefst 7 punten.
Arno trok naar het Hockeybalwerpen (pupillen) en wierp daar in de buurt van z’n record, zodat we opnieuw wat punten extra konden behalen (4 stuks).
Arne was actief op het Kogelstoten (miniemen) en onze “Chinese vrijwilliger” op deze discipline, met 5 punten heeft hij alvast het er zeer goed vanaf gebracht!
Net naast het Kogelstoten was er ook het Hoogspringen (miniemen) en daar stonden zowel Finn als Arn op de deelnemerslijst. Arn verbeterde z’n record met 15cm en voegde zo 6 punten toe aan ons totaal.
Het Hordenlopen (pupillen) was ondertussen ook volop aan de gang en Fons deed het meer dan voortreffelijk, met 8 punten haalde hij meteen een hele hoop punten binnen voor onze club!


Na deze drukke periode werd het even wat rustiger en konden we ons concentreren en volop supporteren voor de loopnummers.
Viktor mocht als eerste in actie komen, op de 300m (miniemen) en bracht het er zeer goed vanaf, hij kon 6 punten scoren voor onze club!
Daarna mochten de startblokken iets korter voor de 80m (miniemen). Fin, Arne en Sander. Laatste twee (Arne & Sander) liepen exact dezelfde tijd (in verschillende reeks), uiteindelijk bleek Sander iets sneller hij behaalde zo knap 8 punten.

Hierna konden onze #ZWATKids zich verspreiden over de atletiekpiste, want we waren actief op vele fronten tegelijk.
Als eerste het Kogelstoten (pupillen) met Fons, die heel goed voor de dag kwam op dit “verplicht nummertje”, hij haalde zowaar 8 punten voor onze club.
Daarna kon Fons doorgaan naar de 60m (pupillen) en daar deed hij het niet onaardig, werd 2e in de reeks en voegde zo alweer 5 punten toe aan het clubtotaal.
Ondertussen waren ook de andere kampnummers volop aan de gang.
In het Hoogspringen (pupillen) hadden we met Robbe en Arno twee atleten in actie, Arno sprong hiervan het hoogste en behaalde zo 6 punten…
Aan de andere kant van de piste ging het Speerwerpen (miniemen) door met ook daar twee atleten in actie, Tristan en Finn. Uiteindelijk wierp Finn ver genoeg om ons 5 punten extra te bezorgen!
Het Verspringen (miniemen) tot slot met hier Sander en Arne in actie, en alweer waren ze aan elkaar gewaagd. Beide atleten haalden vlot top-10, Sander sprong enkele centimeters verder en haalde zo 6 punten!

Op deze manier zaten de kampnummers erop, en keken we nu uit naar de loopnummers.
Arn verdedigde onze clubkleuren op de 150m (miniemen) en deed dat met verve want hij haalde 8 punten op deze discipline.
Tijdens de 1000m (pupillen) waren Robbe en Arno steevast in elkaars buurt terug te vinden. Uiteindelijk beschikte Robbe over de snelste eindsprint en pakte hij 5 punten erbij.
Bij de 1000m (miniemen) kon Sander goed meevolgen met de betere atleten, hij finishte zowaar als 4e en haalde 9 punten!

Tijd om de wedstrijd af te sluiten met de aflossingen…
Helaas, door de beperkte opkomst geen vier pupillen dus konden we geen 4x60m lopen, wat toch héél jammer is…
Gelukkig konden we ons wel concentreren op de 4×80 (miniemen) voor hun wedstrijd, Arn, Viktor, Tristan, Sander haalden vlot de finishlijn en voegden zo tot slot 6 punten toe aan het clubtotaal…

Totaalsom van het sportieve gedeelte: 108 punten, voor onze pupillen en miniemen, een 7e plaats in totaal…
Als we terugkijken op onze geschiedenis is dit de 2e beste prestatie ooit voor onze jongens, dus kunnen we zeker héél trots zijn op onze #ZWATKids die in actie kwamen deze zondag!

Na de wedstrijd maakten we nog een groepsfoto en trokken we naar de ZWAT Kantine, waar er nog héél wat frietjes, curryworsten, Bickeyburgers,… werden gegeten en na een uitgebreide wedstrijd tafelvoetbal konden onze atleten naar huis….
Voor ieder record kregen onze atleten een snoepzakje, dus niemand ging met lege handen naar huis, want ook voorzagen de trainers een extra verrassing voor iedere deelnemers.
Totaalsom van het extra-sportieve gedeelte: er werd veel gesupporterd (door ouders, familie, trainers), veel plezier beleefd en allemaal goed gegeten achteraf. Gelaagd met onderscheiding dus 😉

De foto’s kan je terugvinden via deze link (of hieronder), de uitslag kan je terugvinden klik hiernaast -> individueel / team

Bedankt & tot volgend jaar!