Beker van Vlaanderen – pupillen & miniemen meisjes 2022 (Edegem)

We konden terug de Beker van Vlaanderen meedoen, joepie!
De laatste Beker van Vlaanderen dateert al van drie jaar geleden, onze laatstejaars miniemen vandaag (in 2022) waren er toen bij als allerjongsten (eerstejaars pupil in 2019). Kortom, we zijn al een hele tijd verder. Het was dan ook voor velen een vraagteken hoe deze wedstrijd zou verlopen. Onze trainers hadden een mooie TEAM MANUAL (klik hier) samengesteld zodat we ons toch goed konden voorbereiden. Dus zaterdag 9 april trokken onze pupillen en miniemen meisjes vol (gezonde) spanning, maar met veel enthousiasme, naar Edegem…

Helaas kregen we te maken met héél wat afzeggingen (afwezigen)… Toch konden de trainers (net) voldoende atleten vinden om mee te doen. Met 11 gemotiveerde ZWATTERS waren zowel de pupillen (4 ZWATTERS) als de miniemen (7 ZWATTERS) compleet en konden we dus op alle disciplines iemand opstellen.
Niet alleen meedoen, maar ook opvallen… Dat deden onze ZWATTERS op de wedstrijd zeker en vast, nietwaar Renée en Isalena? Dat de clubgeest aanwezig was, is wel duidelijk zo 😉
Na een sportieve namiddag werden onze meisjes mooi 6e. Proficiat; Audrey, Eppe, Norah, Silke, Lise, Noor en Louise (MIN) en Sien, Isalena, Renée en Marie (PUP)!
Na de wedstrijd konden we in de ZWAT Kantine genieten van welverdiende frietjes voor atleten, supporters en trainers en werd er nog een fijn vervolg gebreid aan deze gezellige team-wedstrijd…

Een impressie van één van onze atleten kan je hieronder terugvinden…

Vandaag beker van vlaanderen…spannend heb al een beetje stress. Om 11u45 vertrokken we voor de samenkomst aan de piste en daar kregen we dan ons infoblad met onze recordjes op en als we die konden breken kregen we snoepjes stond erop geschreven. Ook een leuk boekje met info en elke atleet werd voorgesteld zo wisten we goed wie wat ging meedoen. Een leuke herinnering voor later. We hadden er allemaal veel zin in.

Toen we aankwamen zochten we een goed plekje uit om daarna met zen allen op te warmen.

Na de opwarming maakte ik me klaar voor de eerste wedstrijd van de dag…kogel. Eerst even oefenen en dan voor echt, men beste resultaat werd 8m15 en ikke kei blij!

Snel snel wisselen van schoenen nu want ik moest direct naar de 300meter. Na nog een paar opwarmingsoefeningen was ik er klaar voor. Op uw plaatsen, klaar en dan piep…ik hoorde bijna het start signaal niet. Toch haalde ik een mooie 3e plaats.

Even pauze nu snel iets eten en daarna door naar speer. Speer vind ik heel leuk maar kan nog niet zo ver werpen. Na weer wat oefenen was het weer tijd voor echt en het ging wel vlot al ging men 3e worp net buiten door de hevige wind.

Tijd om te supporteren voor de anderen zo ging ik naar hoog en ver kijken en naar de 1000m loopnummers.

Nu was het weer mijn beurt en mocht ik als startloper starten in de 4×80m aflossing. Veel zenuwen voor de startblokken maar ik kon toch heel goed vertrekken en kon vlot wisselen met Lise die liep dan naar Eppe en die naar Norah.

Afsluiten deden we met een groepsfoto en aten we lekkere frietjes in de kantine, speelden we even tafelvoetbal met zen allen en toen we naar huis gingen kregen we nog wat lekkers mee.

Nu een douche even tv kijken.

Dit was men dagje,
Groetjes Silke

De foto’s kan je terugvinden via deze link (of hieronder), de uitslag kan je terugvinden klik hiernaast -> individueel / team