Beker Van Vlaanderen: Heren behalen 10de plaats in Nieuwpoort

Op zondag hadden onze heren AC een verdere verplaatsing voor de boeg voor hun BvV wedstrijd. Zij trokken richting de zee, naar het ietwat winderige Nieuwpoort. Het was duidelijk dat de warme temperaturen, meer landinwaarts, daar wat getemperd werden door een strakke zeebries. Met 10 atleten stonden ze aan de start van hun competitie. Jammer genoeg konden onze heren geen voltallige ploeg voorzien, zo was er niemand op het hinkstap- en hoogspringen. Maar dat deerde onze mannen niet, zij gaven het beste van zichzelf en streden voor elk punt met enkele mooie resultaten.

Om 11u15 werd er afgesproken aan de atletiekpiste, zo kon er gezamenlijk naar Nieuwpoort gereden worden, wat meteen de ideale groepssfeer creëren.

De wedstrijd startte om 14u (hinkstap-, hoogspringen, 400h, kogelstoten en speerwerpen). Meteen liep ZWAT heel wat achterstand op aangezien de ploeg op zowel hinkstap- en hoogspringen geen atleet had. Geen nood, meteen wisten we ook dat het nadien alleen nog maar beter kon aangezien alle andere nummers wél gevuld konden worden.

Het eerste loopnummer van de dag was de 400mH, Vincent snelde naar een knappe 2de plaats in 56’’49 wat hem meteen 11punten en een pers. record opleverde. Vervolgens nam Liam de 400m voor zijn rekening. Ook hij liep met 57’83 zijn snelste 400m ooit.  Ondertussen liet Rudy zich van zijn sterkste kant zien en nam het kogelstoten voor zijn rekening, met een worp van 9m79 met de 7kg zware kogel sprokkelde hij 7punten. Alexander werkte zijn competitie in het speerwerpen af. Aangezien Alexander niet zo veel speer trainde, stelde hij alles in het werk om allereerst een goede poging te noteren. In de volgende pogingen probeerde hij tevergeefs alles uit de kast te halen voor een verbetering. Alweer 2 punten waren binnen!

Vervolgens de 100m, Bas finishte in 12’’24 en liet zo nog enkele atleten achter zich. Met 2 atleten behaalden ze dezelfde tijd, maar de fotofinish besliste in Bas zijn voordeel.

In de afstandsnummers speelde de zeebries vaak een beslissende rol. Sven stond aan de start van de 800m, hij presteerde binnen de verwachtingen na enkele weken ziekte. Door de snijdende wind liep iedereen na 200m terug samen. Ideaal voor Sven om nog even aan te sluiten voor de wedstrijd in de laatste ronde zou ontploffen om de eerste plaatsen te beslissen. 4 punten extra voor onze mannen.

Op de 1500m liep Jan in eerste instantie vlot mee in het pak dat meteen sterke doorkomst tijden liet noteren, goed voor een tijd onder de 4 minuten. Mede dankzij de wind vertraagde het tempo in de 2e ronde waarna topfavoriet Marco Vanderpoorten (AC HAMME), die duidelijk een goede stage achter de rug had in Frankrijk,  halverwege de wedstrijd  het tempo zonder veel moeite nog eens stevig aan trok. De wedstrijd scheurde uit elkaar. Jan probeerde er nog alles uit te halen om plaatsen te redden en strandde in 4’13”94, wat hem 5punten opleverde.

Voorlopig was het al moeilijk om de tussenstand vlot bij te houden. Door heel wat problemen met de tijdsopname waren er voorlopig nog steeds geen correcte uitslagen beschikbaar voor 400m en 800m. De tijdsblunders werden vanaf de 3000m enkel nog erger. Simon schoof in de 3000m halverwege het pak vlot mee met ervaringsdeskundige op de 3000m, Xavier Rondas (AS RIEME). In de laatste kilometer wist Simon nog vlot te versnellen naar een 6e plaats met een zeer knap PR van 9’05” tot gevolg. Een tijd onder de 9 minuten is zonder meer de volgende doelstelling.  Door de grote tijdsblunders werd echter 8’56’’95 gerapporteerd… Gelukkig klopte ten minste toch de rangschikking…  

Dries, die vorig jaar al toptijden liet optekenen in de marathon (2u39!) liep in eerste instantie behouden mee in de 5000m. Dries wist een gestaag tempo vast te houden rond de 1min20/ronde. Zo liep hij vlot naar een 6e plaats in 16’35”. Schitterende verbetering van zijn PR dat smaakt naar meer. Een tijd onder de 16minuten komt stilaan in het vizier. Jammer genoeg liep het ook hier steevast fout met de tijdsregistratie…

Ook de laatste kampnummers leverden nog knappe resultaten op. Jelle wierp zijn discus 27m76 ver in de laatste worp, een 7e plek was daarmee verzekerd! Vooral de continuïteit van zijn worpen deed trainer Rudy plezier.  Vincent werd ondertussen knap 3de met een sprong van 6m24.

Het laatste individuele nummer van de dag was de 200m, Bas kreeg de eer deze tot een goed einde te brengen. Ook hier liep hij dezelfde tijd als een mede atleet, alleen besliste de fotofinish ditmaal in zijn nadeel. Het leverde hem wel 5 punten op.

Tijd voor de aflossingen dus, maar geen voorlopige tussenstand, rarara… nog steeds problemen met de tijdsopname…

Onze 4×100 ploeg startte vanuit baan 6, Bas, Liam, Vincent en Alexander gaven het beste van zichzelf en lieten nog 2 ploegen achter zich.

Ook de 4×400 kreeg baan 6 met Liam, Sven, Jan en Simon lieten ze ook hier 2 ploegen achter zich.

Nog even wachten op de officiële uitslag, maar die kwam er uiteindelijk pas toen de atleten al op weg waren naar huis.

Ondanks een onvolledige ploeg met 2 0-scores en geen enkele individuele zege behaalden onze mannen een 10de plaats en lieten zo nog 2 clubs achter zich. Zeer knap! De mannen kijken er alvast naar uit om vanaf volgend jaar samen met de damesploeg aan te treden in de BvV. Benieuwd of dit in landelijke 1 of landelijke 2 zal zijn. Dit wordt binnenkort gepubliceerd. Wie al niet kan wachten om dit te berekenen kan alvast aan het rekenen gaan met behulp van de regels die alvast hier werden gepubliceerd door de VAL.

Ook onze mannen werden getrakteerd op frieten na hun mooie resultaten en sloten de dag op een leuke manier af.

Dikke proficiat aan onze mannen.

De resultaten van de heren kan je hier terugvinden en foto’s zijn intussen ook hier terug te vinden met dank aan onze fotograaf Olivier.