Belgisch Kampioenschap AC – Brussel (2021)

Zaterdag 26 juni en zondag 27 juni ging in het Koning Boudewijn-stadion in Brussel het BK Atletiek door. Drie ZWATTERS konden deelnemen aan dit corona-proof event en deden het allen voortreffelijk!

Op zaterdag werden de reeksen gelopen…
Dus mocht Caitlin De Meyer als eerste aan de slag tijdens de reeksen voor de 100m Horden. Wegens de beperkte hoeveelheden wedstrijden, de eerste hordenwedstrijd in twee jaar voor haar, dus was het wat zoeken. Na een degelijke start maakte ze helaas een kleine fout op de 7e horde waardoor ze op het einde iets trager finishte dan gehoopt. Doch 15″04 is degelijk, hiermee behaalde ze de 9e plaats en kon ze zich net niet kon plaatsen voor de finale (enkel de 8 besten mochten naar de finale).
Caitlin werkt nu toe naar het BK Beloften in september om te zich daar te revancheren! Succes Caitlin!

Ook ging Laura Schadron aan de slag, op zoek naar één finaleplaats, op de 1500m. Ook voor Laura was het haar eerste 1500m in meerdere jaren, dus was het nog wat zoeken naar een goed tempo. Met een verbeten eindspurt kon ze haar PR verpulveren tot 4’38″42. Dankzij deze prestatie kon ze zich plaatsen voor de finale op zondag! Doelstelling alvast geslaagd voor haar!

Zondag waren er dus twee ZWATTERS actief op de (snelle) atletiekpiste op “de Heizel“.
Olivier Peeters mocht deelnemen aan de (rechtstreekse finale) van de 3000m Steeple. Ondanks de twijfels vooraf slaagde hij erin om de finish te bereiken. Hij liep als 12e in 11’21″93 over de aankomst. Voor hem ook een geslaagde eerste wedstrijd sedert maart 2019, op naar devolgende!

Laura Schadron kon zich plaatsen bij de 12 besten en liep mee in de finale van de 1500m. Na de reeksen, waar ze zich kon plaatsen, startte ze nu wel héél goed mee, bleef goed volgen en kon op het einde nog een mooie versnelling plaatsen. Op deze manier haalde ze een enorm knappe 10e plaats. Laura is de 9e Belgische en haalde een top-resultaat van 4’32″20. Hiermee scherpte ze alweer haar PR aan met meerdere seconden en verpulverde ze ook het clubrecord! Proficiat, Laura!