Zwat Top Team haalt brons op steraflossing

Vandaag trokken enkele lange afstandslopers naar Sint-Niklaas voor hun aflossingswedstrijd. De ploeg bestond uit 5 atleten (De broers Schadron, Olivier, Sven en Jan). Ieder van hen moest 2.5km lopen, dat bestond uit een stuk piste en het alom gekende rondje rond recreatiedomein de Ster. De ploegnaam, ZWAT- top team en de loopvolgorde werd gekozen, waarna er naar de start kon gegaan worden. Zonder al te grote ambities stonden ze aan de start, gewoon hun best doen was de boodschap. En of ze hun best deden.

Ruben mocht als eerste loper de wedstrijd aanvangen, in de grote massa deed hij het uitstekend, hij kwam als 6de loper de piste op, waarna hij bij het aflossingspunt nog snel een plaatsje kunnen winnen voor de aflossing met Olivier. Hij liet een tijd van 8min53 optekenen, mooi onder de 9min en een heel pak sneller als afgelopen jaren. Vervolgens was het de beurt aan Olivier. Ook hij liep een sterke wedstrijd, dook met zijn ronde onder de 8min en stelde de ploeg in een 4de positie. Daarna was het de beurt aan Sven, even afwachten wat hij zou presteren, na alternatieve trainingen wegens een achillespeesblessure. Hij hield knap stand, kwam zelfs een tikkeltje dichter, maar verloor op het einde een beetje terrein. Hij finishte ook knap onder de 8min en was hiermee slechts 1’’ trager dan ploeggenoot Olivier. Maar het voornaamste was dat zijn achillespees standhield.

Sven gaf de fakkel door aan de snelste loper van het team, Jan, en dat bevestigde hij ook. Na zijn snelle ronde stonden onze mannen op de 3de plaats. Met een tijd van 7min13 was hij zelfs de 2de snelste van alle deelnemers. Een superknappe prestatie.

Als slotloper was Simon aan de beurt, hij had de belangrijke taak om de medaille vrij te stellen. En dat deed hij met verve, hij finishte zijn ronde in een knappe 7min33 maakte zo nog wat terrein goed op de 2e plaats en behield een goede voorsprong op het 4e team dat zijn snelste loper in de laatste positie had geplaatst.

Met een totale tijd onder de 40min voor de volledige top 3 vandaag mogen we spreken van een sterke editie dit jaar. Het team mag tevreden terugblikken op een geslaagde wedstrijd!