Teamspirit op de Crosscup Relays

Afgelopen zondag vond de 1ste manche van het crosscriterium, de relays te Berlare plaats. Hierbij strijden teams van 3 atleten voor de overwinning. 2 ZWAT-dames waren hier van de partij. Ze namen elk deel met een cluboverschrijdende ploeg. Laura nam deel met 2 dames uit AC Dampicourt, Sarissa vormde een team met dames uit AVR en AA. Door de overtollige regen van afgelopen zaterdag lag het parcours er alvast heel modderig bij, wat het meteen een stuk zwaarder maakte. Desondanks gaven onze beide dames het beste van zichzelf.

Sarissa was in haar team startloopster en nam de 1000m voor haar rekening. Ze startte mooi mee in het pak en kon redelijk goed stand houden in de modder. Eens het los zand genaderd kon ze zelfs nog enkele atleten inhalen en zo de rest van haar team lanceren.


Laura was in haar team de 2de loopster en moest 1500m afleggen. Ze kreeg de stok als 11de, met de gedachte dat haar team podiumwaardig was en ze zag dat er enkele teams niet ver voor haar uitliepen ging ze de achtervolging in om zo snel mogelijk in te halen. Hierdoor maakte ze een snelle start van zodra ze de stok in ontvangst nam en kon de inhaalrace beginnen. Laura kon nog enkele teams voorbijgaan en als 6de gaf ze de stok in gunstige positie door aan de laatste loper die de 2800meter voor haar rekening nam . En met nog een geweldige slotloopster eindigde haar ploeg op een knappe 4de plaats.

Een knappe prestatie van beide dames!