KvV en BK cadetten/scholieren

Op een zonnige herfstdag blikken we graag nog even terug op twee zomerse topsportmomenten van onze scholieren en cadetten

Op 15 augustus stond het Kampioenschap van Vlaanderen op hun programma. Het zonnetje was van de partij in Heusen-Zolder en zo ook 2 scholieren (Morgane en Jenna) en 4 cadetten (Silke, Eppe, Lise en Norah).

De eerste die uit de startblokken mocht schieten, was Silke, voor de 30Om horden. Ze liep een goeie wedstrijd en eindigde als 13de. Ze kon dus nog enkele atleten achter haar houden.
Een uurtje later was het aan Norah, voor de 100m. Ze liep de 8ste tijd en kon zich hiermee plaatsen voor de finale. Later op de namiddag bevestigde ze deze plek, door ook 8ste te worden in deze finale.
Een derde atlete die nog in de voormiddag aan de start kwam, was Eppe, voor de 400m. Ze zette een prachtige prestatie neer: de eerste medaille voor Zwat was binnen, zilver.
Eppe beet ook de spits af in het namiddagprogramma. Deze keer voor het verspringen. Jammer genoeg werd dit niet zo’n succes. Ze kon haar PR niet evenaren en werd 12de.
Op naar het volgende nummer: Lise kwam aan de start op de 800m. Ze liep heel goed mee met de kopgroep en kwam als 6de over de meet.
Silke kon zich op dit kampioenschap ook kwalificeren voor het hinkstapspringen. Voor haar hier ook een mooie prestatie en 5de in het eindklassement.
Jenna, die al meerdere medailles won op het hinkstapspringen, kon natuurlijk ook niet ontbreken op dit nummer. En ze maakte haar favorietenrol waar, ze won goud en kroonde zich tot Vlaamse kampioene. De tweede medaille van de dag.
Norah mocht ook deelnemen aan het andere sprintnummer, de 200m. Het was al een lange dag geweest. Toch kon ze nog net de top 10 behalen.
Last but not least kon Morgane eindelijk ook aan haar wedstijd beginnen. Zij was de hoop op een derde medaille. Ze kwam aan de start bij de 3000m. Ze liep een tactische race, hield het hoofd koel en sloeg op het juiste moment toe. Het gevolg was die derde medaille, brons voor haar.

Eppe, Jenna en Morgane showen trots hun medaille

Enkele weken later, op 2 en 3 september, stond het Belgisch Kampioenschap voor cadetten en scholieren op het programma. Dit vond plaats in Gentbrugge. Het zonnetje was opnieuw van de partij en dezelfde 2 scholieren en 4 cadetten waren er ook. Ze hadden zich alle zes kunnen kwalificeren voor dit kampioenschap. Op zich al een knappe prestatie.

Toeval of niet, opnieuw kwam Silke als eerste aan de bak. Ook weer voor de 300m horden. En wat een wedstrijd liep ze: ze dook onder de magische grens van 50 seconden en veroverde de 18de plek.
De volgende atlete die op zaterdag aan de start kwam, was Morgane. Voor haar gevoel was het wat te warm, waardoor de benen wat zwaar aanvoelden en minder goed mee wilden dan ze zelf had gewild. Ze kwam als 9de over de finish en behaalde dan toch nog een mooie plek in de top 10 van België.
Iets later stond de 200m op het programma. Hierbij kwam Norah in actie. De omroeper noemde haar de verrassing van de reeksen. Ze kon zich door 1 van de snelst verliezende tijden plaatsen voor de finale. Deze finale werd later op de namiddag gelopen en Norah behaalde hier een knappe 7de plaats.
Het volgende nummer waar we dan naar uit konden kijken, was de 800m. Toch wel speciaal voor de club, want hierbij kwamen 2 Zwat-atleten in actie, Eppe en Lise. Ze mochten allebei starten in de 2de en snelste reeks. De meisjes in deze reeks brachten er wel de nodige dosis spanning in. Want bij de eerste doortocht hadden ze een tragere tijd dan de meisjes van de eerste reeks. Maar dan legden ze een strak tempo op en ging de snelheid omhoog. Eppe finishte als 5de, Lise als 9de. Knap gelopen in deze tactische wedstrijd.
Nog 1 kampnummer te gaan op deze zaterdag. En dat was voor Silke, het hinkstapspringen. Het werd voor haar een 7de plek, wel met een knappe sprong van 10,02 meter.

Op zondag konden we nog 2 atleten aan het werk zien. Eerst was het de beurt aan Norah, die deel mocht nemen aan het koninginnennummer, de 100m. Norah bleef iets boven haar PR en behaalde daarmee vandaag net de top 10.
Als laatste zagen we Jenna nog in actie komen. Opnieuw bij het nummer waar ze zo in uitblinkt, het hinkstapspringen. De concurrentie was deze dag heel sterk. Maar Jenna hield de eer van de club hoog en behaalde de enige Zwat-medaille op dit kampioenschap. Ze ging met brons naar huis.

Onze meisjes hebben mooie prestaties geleverd. We mogen trots op hen zijn!

Morgane en Jenna zijn ondertussen een categorie opgeschoven en mogen gaan testen wat ze waard zijn bij de junioren.
Silke, Eppe, Lise en Norah zijn nu 2de jaars-cadetten geworden. Hopelijk wordt het een veelbelovend jaar voor hen.

Wie graag wat sfeerbeelden en uitslag ziet van dit kampioenschap: automatisch opent de livestream die heel dat weekend te volgen was

Verslag en foto’s: Liesbet