Mooie prestaties op de eerste kavvv criteriumcross

Afgelopen zaterdag vond rond het fort te Wommelgem de 1e criteriumcross plaats. ZWAT was hier heel goed vertegenwoordigd. Zowel bij de jeugd als de volwassenen kwamen er heel wat Zwatters aan de start.

Voor de jeugd was het fort van Wommelgem het decor voor de eerste cross van het seizoen. Goed voor een gezonde dosis spanning op vele gezichten, zeker voor de nieuwkomers.

Na de opwarming, waar ZWAT het veld sterk bezette met een team van meer dan 30 personen, was het tijd voor actie.
Meisjes kangoeroes en benjamins beten de spits af. Na een klein beetje duwen, ging het onmiddellijk hard!  De 9 ZWAT-meisjes lieten zich niet doen (“zich breed maken werd als tactiek bedacht”) en schoven zacht op naar voor. Op het einde plaatsen Romee en Lore nog een stevige eindspurt, richting plaats 2 en 3.
Kort daarna komen Janne, Lize en Yinthe.  Renée, Flore, Marie en Sofie liepen een puike wedstrijd en tonen trots de ZWAT kleuren.

11 ZWAT-jongens kangoeroes en benjamins daarna en dat kon niet minder zijn.  Vele jongens voor de 1ste maal, maar dat was geen reden om door te gaan, vanaf de eerste meter.
Jans zette een race naar voor in en ging solo naar de meet, op plaats 1. En Milton die verloor nipt de strijd voor plaats 2. Xant en Leander gingen nog voor top 10, met in hun voetsporen Arne, Vince, Arno en Niels. Onze jongste kangoeroes en debutanten Felix, Teo, Rune en Floris lieten zich opmerken in de wedstrijd.

Bij de pupillen meisjes stonden 9 atleten aan de start. Ook zij maakten er een mooie wedstrijd van. Eppe was de snelste, kort gevolgd door Silke. Beide meisjes eindigden knap op een respectievelijke 5de en 7de plaats. Julia, Kyara, Luna, Senna en Eva maakten de top 20 compleet, gevolgd door Maya en Olivia.

Bij de pupillen jongens was er een iets kleinere opkomst, slechts 4 zwatters.  Ook zij liepen een mooie wedstrijd. Sander kwam knap als 3e over de finish. Even later volgden Arthur, Viktor en Tuur. Ook zij toonden trots de ZWAT kleuren.

Slechts 2 miniemen jongens aan de start van hun wedstrijd, maar ook zij deden het uitstekend. Ferre finishte knap als 3de. Arne volgde even later op een 9de plek.

Na de jeugd was het tijd voor het langere werk. Hier traden 4dames en 6 heren aan.
Bij de scholieren dames mocht Tatiana de spits afbijten. Ze liep een heel sterke wedstrijd en finishte als 3de.
Bij de kadetten jongens maakte Thor zijn debuut bij de cadetten, en liet meteen zien wat hij waard was, hij liep mooi naar een 4e plaats.

Vervolgens was het aan de scholieren jongens, ook hier hadden we 1 deelnemer. Ruben maakte sinds vorig jaar de omschakeling naar de meerkampgroep, maar pikt steeds nog enkele crossen mee om de conditie te onderhouden. Ook hij liep een mooie wedstrijd en finishte als 10e.

Hierna was het de beurt aan onze ZWAT-dames. Jessica, Farah en Sarissa liepen elk een sterke wedstrijd. Jessica die super bezig is, bewees alweer haar prachtige vorm. Zij werd knap 2de. Even later finishte Sarissa, die een constante wedstrijd liep, als 5de dame. Ook zij verkiest de crossen om haar conditie op peil te houden tijdens de winter. Als laatste ZWAT-dame kwam Farah over de streep, zij eindigde knap 2de in haar categorie. Na haar mooie fietscarrière een mooi wederoptreden in de atletiek.

Tot slot 4 heren aan de start van de 6km, klaar voor 3 grote ronden. De 1ste ronde liepen ze gezamenlijk mee in de kopgroep. Daarna volgde een kleine afscheiding. Sven finishte als 1e senior, gevolgd door Simon die sterk terug kwam en nog net geklopt werd door een andere junior uit Stabroek: hij werd dus 2e. Niet veel later volgde ook Olivier. Na Sven werd hij 2e bij de senioren. Ongeveer één minuutje later kwam onze laatste zwatter, Dries, over de streep. Ook hij mag dik tevreden zijn met zijn crossdebuut en werd knap 8ste.

Zo nemen al onze zwatters groot en klein een knappe start in het criterium.

Ook een dankjewel aan alle ouders en trainers voor de grote opkomst en het vele supporteren, dat zorgt dat de kinderen samen kunnen afzien.  Dat is veel leuker dan alleen!

Aan al onze deelnemers een dikke proficiat voor jullie wedstrijd! Tot de volgende, dan kunnen we de ZWAT- kleuren nog eens in de kijker zetten, en nog meer ZWAT verhalen maken!

Je kan de volledige uitslag raadplegen via deze link.