Knappe seizoensafsluiters voor onze zwatters met nieuw clubrecord

Op 26 september werd in Mol het BK Hamerslingeren georganiseerd voor de categorieën cadetten t.e.m. beloften. Voor ZWAT deden er 2 atleten mee : Lotte en Jelle Daems.

Jelle had de laatste weken veel geoefend met zijn 5 kg hamer en dat was te zien op de wedstrijd. De worpen gingen vlot over de 36 m en met 36.72 m sloot hij het BK af met een mooi nieuw PR. In de einduitslag vinden we hem terug op de vijfde plaats.

2 uur later was zus Lotte aan de beurt. Zij wou niet onderdoen voor haar broer. Lotte gooide een heel regelmatige wedstrijd met een paar worpen over de 40 m. Dat was dit seizoen nog niet gelukt. Met 40m93 was zij dus zeer tevreden en met deze worp werd ze zesde op het BK.

Lotte had nog energie over na haar BK en wierp de dag erna nog even haar armen los op de werp5-kamp te Sint-Niklaas. Deze bestond uit kogel, discus, speer, gewichtwerpen en hamer. In het gewichtwerpen liep het echter mis. Door 3 nul worpen verloor ze heel wat punten. Zij behaalde hierdoor 2092 punten.

Terwijl in Mol het BK hamer plaatsvond, waren er ook enkele Zwatters present op de micromeeting te Merksem. Ook zij leverden mooie prestaties.

Na een bizar atletiekjaar, met weinig wedstrijden en een mindere wedstrijd discus op het Kampioenschap van Vlaanderen, zette Florence één en ander recht. Flo wierp haar discus 38m57 ver, wat leidde tot een nieuw PR! Deze knappe prestatie is tevens een verbetering van haar eigen clubrecord, en na haar ex-aequo eerste plaats bij het kogelstoten vorige week, bezet Flo nu ook de eerste plaats op de Belgische ranglijst discus scholieren. Heel knap na een jaar met weinig wedstrijden. Het keiharde trainen werd alvast beloond.

Hierbij bevestigt ze dat ze klaar is om volgend jaar bij de junioren te kunnen aantreden.

Ook Laura en Morgane waren present op de micromeeting te Merksem, beiden kwamen aan de start in de 800m. Morgane werd knap 3de in haar reeks in een mooie tijd van 2.34.51 Laura liep, wegens te weinig concurrentie, haar eigen race tegen de klok. Zij won haar reeks in een tijd van 2.15.95.

Dikke proficiat aan onze Zwatters afgelopen weekend.