BK Masters: Anke verbaast zichzelf met titel op 400h

Afgelopen weekend was alweer eentje om in te kaderen. In Brugge vond namelijk het BK masters plaats verspreid over 2 dagen. Met 2 kampioenen en enkele ere-plaatsen mogen we terugblikken op een geslaagd weekend. Hoe onze zwatters het ervan brachten lees je hieronder.

Op zaterdag kwamen er 3 zwatters aan de start. Rony nam deel aan het speerwerpen, zijn 1ste worp was meteen de beste en leverde hem een mooie 5de plaats op.

Guy kwam aan de start van het verspringen, maar hield het na 1 sprong voor bekeken wegens last aan de hamstring. Deze sprong was wel ver genoeg om de 2de plaats te bemachtigen. De volgende dag zou er ook nog een 100m op de planning staan, helaas moest hij hiervoor forfait geven.

“Bij de 1ste sprong, hamstring gekwetst, over and out. Dus ook geen 100m”- Guy na afloop van zijn BK

Als laatste kwam Judy aan de start van de 800m. Een gemengde reeks van 50+ tot 70+, waarbij Judy knap 4de werd. Dit was meteen goed om de Belgische titel in ontvangst te nemen. Een mooie afsluiter van de dag.

Na 1x goud en 1x zilver op dag 1, was het BK alvast goed ingezet!

De 2de dag moest alvast niet onder doen, ook hier werd knap gepresteerd wat de club nog enkele medailles opleverde.

Anke mocht als 1ste uit de startblokken. Zij nam deel aan de 400h, het nummer van haar bucketlist.  Net zoals op de BvVl kreeg ze de buitenbaan en moest ze haar eigen race lopen. Ze startte prima en hield haar hele race mooi stand waarna ze als 1ste over de finish liep in 1’12,36. Goud voor Anke, die dik tevreden was met deze tijd. Meteen ook iets om van haar bucketlist te schrappen.

“400m horden! Stond op mijn bucketlist: ’What to do before I’m 40.’ Fantastische wedstrijd met leuke tijd. 1’12”36. Smaakt naar meer!” – Anke na haar Belgische titel

Vervolgens was het aan Rony die aan de start stond van het kogelstoten. Na een ongeldige poging heeft hij zich meteen herpakt en stootte vervolgens een heel stabiele reeks. Waarna hij de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen.

Ook op dag 2 mocht Judy als laatste zwatter de wedstrijd afsluiten. Zij nam de 400m voor haar rekening. Na haar 800m van de dag voordien was ze niet meer zo fris. Ondanks een mindere wedstrijd mocht ze alsnog de bronzen medaille mee naar huis nemen.

Onze zwatters veroverden 2x goud, 1x zilver en 2x brons.

Resultaten Dag 1

Resultaten Dag 2

Verslag door SDP
foto’s credits KVH