5e kavvv criteriumcross Kalmthout in winderige maar wel droge omstandigheden

Een sterke wind, beetje modderig maar vooral een hobbelig parcours met onstabiele ondergrond, zo kan de cross in Kalmthout het beste omschreven worden. Ondanks dat het parcours niet comfortabel liep, zetten onze zwatters alsnog knappe resultaten neer.

De cross in Kalmthout startte met de jeugdreeksen.👟
Met een iets kleinere delegatie, als gewoonlijk, waren we op pad om er deel te nemen 🚗

Vandaag geen opwarming op het parcours… Helaas hadden de jeugdatleten daardoor geen parcourskennis voor de start… Het was dus afwachten wat de atleten zouden doen, op “onbekende ondergrond” aangezien de ronde (voor het derde jaar op rij) gewijzigd was!

Het eerste startschot werd gegeven voor de benjamins meisjes 🔫 Lore werd heel mooi 3e 🥉 Janne finishte op de 11e plaats. Flore liep een heel sterke wedstrijd en werd 16e Renée startte supersnel, veel te snel, en zakte op het einde terug naar plaats 19. Kensi liep deze keer wel een constante wedstrijd en finishte op plaats 22 👊 Isalena werd 25e in deze wedstrijd

Daarna was het de beurt aan onze benjamins jongens… Jans kende een rustigere start en moest zo genoegen nemen met plaats 2 🥈 Arno deed het alweer heel goed en werd mooi 11e Xant volgde kortbij als 12e. Fons nam een “snipperdag” en werd 13e. Arne werd 19e. Niels legde beslag op plaats 20  Daarna een sprintje tussen onze ZWATTERS. Alexander finishte als 22e, net voor Sebastiaan die 23e werd. 👏 Teo volgde als 24e. Leonart overschreed als 26e de aankomstlijn. Lars werd 26e. Raoul werd 31e op deze wedstrijd 🙏

Over naar de pupillen meisjes daarna… Eppe won de wedstrijd, Norah werd ditmaal 3e 🥉 Silke volgde op korte afstand en werd mooi 6e Luna legde na een mooie wedstrijd beslag op plaats 13 👏 Senna stond als 16e in de uitslag 👌 Kyara volgde als 20e. Julia liep na een trage start naar plaats 22e… Een spannend spurtje besliste dat Louise 26e werd, net voor Eva (27e) 🤗

Onze pupillen jongen waren met vijf op pad… Sander veroverde een mooie 4e plaats… Arthur vertrok heel snel, Viktor kwam halfweg voorbij, en samen maakten ze er een spannende strijd van. Uiteindelijk werd Viktor 19e en Arthur 20e!  Tuur volgde op korte afstand en werd 21e. Noah bereikte als 24e de finish en Tristan werd 25e.

Twee miniemen jongens sloten de jeugdreeksen af… Arne finishte na een snelle start en daarna ‘rustige wedstrijd’ op plaats 10. Senne knokte zich nog helemaal in het spoort, maar moest op het einde wat lossen, plaats 11 was zijn deel!

We kunnen achteraf alleen maar zeggen dat het parcours wel moeilijk beloopbaar was vandaag (ook al leek het langs de kant nogal mee te vallen)! De kinderen liepen dus allemaal een topprestatie door vandaag (zonder verkenning) de wedstrijd tot een goed einde te brengen De pannenkoek achteraf was dus zeker verdiend
Hopelijk hebben jullie er ook zoveel van genoten!

2 Zwatters traden aan bij de cadetten meisjes. Morgane had maar 1doel, de wedstrijd winnen. Van begin af aan nam ze de kop, ondanks de hevige wind liep ze steeds meer weg van haar concurrenten en liep solo naar de overwinning. Even later kwam ook Farah over de streep.
Bij de cadetten jongens liep Thor een puike wedstrijd en finishte knap als 4de.
Vervolgens was Ruben aan de beurt, ondanks dat hij traint bij de spurt-meerkampgroep, blijft hij een vaste waarde op crossterrein. Ook hij liep een mooie wedstrijd.
Bij de seniors dames slechts 1 zwatter aan de start. Sarissa startte op haar eigen tempo en nam als snel de kop vermits haar concurrenten een behouden start namen. In de 2e ronde hield ze nog sterk stand om uiteindelijk als 3de te finishen, wat voor haar zeker een sterke prestatie is op deze afstand (3km).
Tot slot kwamen onze mannen aan de beurt. Sven, Olivier, Simon en Joeri gaven het beste van zichzelf. Sven finishte knap als 2de en is zo nu al mathematisch zeker van zijn eindoverwinning in het kavvv crosscriterium. Olivier en Simon liepen de hele wedstrijd samen in een groepje. Simon, die niet helemaal fit was, moest echter afhaken in de laatste ronde. De vele rijlessen in plaats van training en te weinig slaap zullen hier zeker voor iets tussen zitten. Simon werd wel nog knap 2de junior, maar zal op de laatste cross een extra push nodig hebben om de spannende strijd om de eindwinst in het kavvv crosscriterium te winnen. Joeri ruilde zijn trainers skills in voor zijn spikes (die hun beste tijd wel gehad hebben), ook hij liep een mooie wedstrijd en maakte gedurende de wedstrijd nog enkele plaatsen goed. Zijn spikes hebben het overigens overleefd, maar zijn nu wel rijp voor de vuilbak.
Zo nadert stilaan de ontknoping van het crosscriterium, die plaats vindt op 14 maart te Zandhoven. Allen op post!

De volledige uitslag kan je hier terug vinden.
De voorlopige tussenstand in het crosscriterium vind je hier.