Zwatters in topvorm: glansprestaties op het Belgische Kampioenschap AC 2018

Afgelopen weekend vond, in het zonnige Brussel (op den heizel), het BK alle categorieën plaats. 5 Zwatters selecteerden zich hiervoor en lieten dan ook het beste van zichzelf zien. Dit werd dan ook beloond met een regen van records en zelfs een finaleplaats.

Sarissa mocht als eerste de spits afbijten op de 400m. Ze kwam redelijk ontspannen naar deze wedstrijd vermits ze haar doel bereikte: op het BK staan (vorig jaar was dit nl. net niet het geval). Dat ze in vorm is bewees ze al de afgelopen wedstrijden, ook nu bevestigde ze dit. Vanuit de buiten baan liep ze een heel mooie race en finishte ze als 4de in een knappe tijd van 59”97. Eindelijk onder de magische grens van 1 minuut!
Vervolgens mocht Caitlin aantreden op haar 100m horden. Ook zij liet al meermaals zien dat ze in topvorm is, ook vandaag wilde ze dit bevestigen en dat deed ze met verve. Zij was met de start meteen mee en liep een perfecte race in het zog van Anne Zagré. Ze finishte mooi als 3de in een super tijd: 14”56, van een enorme progressie gesproken. Met deze fantastische prestatie kwalificeerde ze zich dan totaal onverwacht voor de finale. Hierin gaf ze alweer het beste van zichzelf, waarin ze alweer sneller liep. Ze finishte achter de toppers, Berings, Zagré en Thiam als 6e in alweer een stevige versterking van haar persoonlijk record: 14.41! Ze blijft zichzelf verbazen.
Matteo maakte als 1ste jaar senior zijn debuut op de hoge horden (1m07!!, dus heel hoog). Chapeau om dit wel heel moeilijke nummer tot een goed einde te brengen. Hij finishte in een tijd van 17”25, wat zeker niet slecht is voor zijn eerste BK bij de ‘groten’. Vooral de stress speelde hem wat parten om een nog betere prestatie neer te zetten. Maar die eerste ervaring is zeker mooi meegenomen voor de toekomst!
Uiteindelijk mocht Sven de dag afsluiten op de 1500m. Ook hij toonde wat hij waard was en wilde zijn goede vorm van afgelopen winter bevestigd zien. Hij was meteen goed vertrokken en liep al vanaf de 1ste ronde op een recordtempo. Uiteindelijk liep hij zijn race uit in een mooie tijd van 4’04’’71, wat hem alsook een nieuw persoonlijk record opleverde. En dit in warme omstandigheden met een minder goede luchtkwaliteit (niet meteen gunstig voor de halve fond en fond nummers…). Hier zit zeker nog meer in…

Peguy mocht op dag 2 als enige kampster deelnemen aan de rechtstreekse finales bij het verspringen. Jammer genoeg kon ze zich niet selecteren bij de beste 8. Zij bleef steken op een matige 5m14 en behaalde hiermee een 11de plaats. Toch knap dat zij haar wist te selecteren na heel wat blessureleed en examenstress van de afgelopen maanden. Dit komt zeker goed als ze terug helemaal voluit kan trainen.
Kortom prachtige prestaties op dit BK van al onze zwatters. Dikke proficiat aan iedereen! Doe zo verder!
Alsook nog een super en welgemeende dank je wel aan de aanwezige trainers en supporters die de atleten naar deze topprestaties schreeuwden!

De volledige uitslag van zowel zaterdag als zondag kan je hier raadplegen.
De wedstrijdvideo van zowel Caitlin als Matteo: