Vlaams kampioenschap cadetten/scholieren in Gentbrugge op moederdag, zilver voor Ashley

15 augustus is niet alleen een dag waarop velen hun moeder eens goed in de watten leggen. Er trokken ook heel wat jeugdige atleten richting het Vlaams Kampioenschap voor cadetten en scholieren in Gentbrugge. Voor ZWAT waren er dit 3: Ashley, Vincent en Florence. Een beperkte delegatie die uiteindelijk heel mooie prestaties liet optekenen!
Florence Boeynaems wierp haar roze discus tijdens haar 6e en laatste worp naar een knap nieuw PR: 31m10! Daarmee werd ze mooi 5e in de discuscompetitie voor cadetten meisjes. Ze kwam ook aan de start van het kogelstoten waar ze 9m45 liet optekenen.
Vincent Van Put hield de mannelijke ZWAT eer hoog door eerst na de 400mH horden binnen te snellen in 61.66. Nadien verbeterde hij ook nog zijn persoonlijk record tijdens het hinkstapspringen. In zijn 5e sprong raakte hij tot 12m58.
Als kers op de taart snelde Ashley Oliveira naar het zilver op de 80mH in een nieuw PR: 12.20! Zeer knappe prestatie. Jammer genoeg kon ze even later in het verspringen slechts 1 geldige sprong laten optekenen. Met 4m75 bij haar 2e sprong kwam ze net te kort voor een plaatsje bij de beste 8 in de finale waar ze nog een kans zou hebben om haar outdoorrecord van eind juli (5m23) te breken in nog 3 extra pogingen.

De volledige uitslag van deze wedstrijd kan je hier terug vinden.