Vlaamse kampioenschappen indoor 2019

Na de knappe prestaties op het PK indoor eerder deze maand waren de verwachtingen voor de Vlaamse kampioenschappen later in januari hoog gespannen.
Voor de cadetten/scholieren ging dit kampioenschap door in de Gentse topsporthal op 20 januari. Ashley Oliveira wist zich op de 60m vlak als 7e te plaatsen voor de finale in 8.08. Blessureleed stak echter de kop op waardoor ze er niet in slaagde later de 60mH uit te lopen. Er werd dan ook wijselijk beslist om forfait te geven voor de finale 60m vlak. Zeer jammer en spoedig herstel! Ook Laurian Kerstens liep de 60m vlak. Ze finishte in 8.19, boven haar PR (8.06) van eerder op de maand.
Lopke Van De Perre zette een mooie prestatie neer op de 200m. Zij dook voor het eerst onder de 27sec met 26.98. Ze verscherpte tevens haar 60mH record naar 9.59. Sarah Leysens sprong in het hink-stap-springen bij haar 2e poging 8m91. Een evenaring van haar beste poging op het PK.
Florence Boeynaems bleef met 10m19 in het kogelstoten licht onder de verwachtingen. Zij kijkt al volop uit naar de Throwing wedstrijden waar discuswerpen op het programma staat.
Tot slot hield Liam Smet de eer van de ZWAT jongens hoog door te starten in de 60m vlak. Hij finishte na 8.32.

Het weekend nadien zakten drie zwatters af naar Gent, ditmaal voor het vlaams kampioenschap alle categorieƫn. Caitlin De Meyer bleef op de 60mH met 9.03 10 honderdsten boven haar PR. Het levert haar wel een knappe 10e plaats op. In de volgende reeks liep Amber Vanden Bosch binnen in 9.32. Voor een finaleplaatsje hadden de dames 8.92 nodig.
Ben de Meulemeester kwam in actie op de 400m. Hij finishte na twee baanrondjes in 51.49.

De uitslag van het Kampioenschap van Vlaanderen cadetten/scholieren vindt je hier.
De uitslag van het Kampioenschap van Vlaanderen alle categorieƫn vindt je hier.