PK aflossing 2018 in Lier

Afgelopen weekend vond in Lier het PK aflossingen plaats. De jeugd was goed vertegenwoordigd en had in elke discipline één ploeg opgesteld (bij de benjamins zelfs 2 ploegen/discipline). De oudere jeugd/volwassenen waren minder vertegenwoordigd, zij telden slechts 4 ploegen maar de kleine delegatie leverden wel sterke resultaten.

Zondagmorgen heel vroeg (om 8u20) vertrokken de ZWAT jeugdatleten naar Lier voor hun wedstrijd. Gelukkig was iedereen op tijd op post, zodat we goed op tijd vertrokken. Eenmaal we op de piste waren konden we de ploegen direct inschrijven en aan de opwarming beginnen.
In totaal kwamen 14 jeugdploegen aan de start op deze wedstrijd…

Omstreeks 10u00 werd de wedstrijd op gang geschoten met de 4x60m voor de benjamins meisjes.
In de eerste reeks liep de “oudste” meisjesploeg met Jade, Eva, Silke en Ilissa. Jammer genoeg viel de stok even op de grond, maar de dames hernamen direct zodat ze nog knap 4e finishten in een mooie eindtijd (45″64).
De jongste meisjes (allemaal eerstejaars) liepen in de derde reeks. Janne, Louise, Senna en Julia lieten een schiterende eindtijd noteren, en liepen 7 seconden sneller dan vorig jaar (vandaag in 45″69)!

Bij de jongens één ploeg ingeschreven met Laurens, Thomas, Arthur en Sander. De jongens konden vlotte wissels afwerken en finishten zeer knap op de 5e plaats in hun reeks (43″99).

Over naar de pupillen meisjes die werden verzameld in de oproepkamer. Mila, Daphne, Elena en Tasya liepen in voornoemde volgorde. Een perfecte wedstrijd voor de dames die zelfs het seizoensrecord van de pupillen meisjes verbeterden! Toptijd dus, zij lieten de klok stoppen op 38″86!
De pupillen jongens wisselden voorbije week nog twee keer van samenstelling en volgorde. Zonder echte aflossingstraining mochten Jorick, Milan, Arne en Warre startten. Zij brachten de stok op een reglementaire manier en in een goede tijd (39″25) over de eindmeet, als 4e in de reeks!

Vier miniemen meisjes liepen in de derde reeks mee. Marie, Jenna, Lena en Lopke konden hun wedstrijd vlot lopen en werden nog héél knap tweede in hun reeks in een knappe 45″59 eindtijd. Knap!
Onze jongens bij de miniemen sloten deel één van het jeugdprogramma af met hun 4x80m wedstrijd. Kobe, Yannick, Jules en Bas liepen hun wedstrijd binnen een eindtijd van 51″91 en werd in hun reeks mooi 5e.

Na een (lange) middagpauze was het tijd voor de lange afstandnummers, ondertussen was de temperatuur ook al toegenomen… Een extra “factor” om rekening mee te houden.

De eerste ploeg van de benjamins mochten in de eerste reeks van start gaan. Janne had wat last met het snelle tempo en moest de andere ploegen laten lopen, maar Julia en Jade konden de achterstand beperkt houden. Hierdoor hadden ze steeds zicht op de atleten voor hen, de meisjes finishten net boven de 8’00 (8’02″76), een mooie resultaat!
In de tweede reeks zagen we ook de tweede ploeg in actie. Senna liep op haar eigen tempo de wedstrijd, (invaller) Eva liep een verrassend sterke wedstrijd, zodat Silke met een sterke remonte nog een scherpe eindtijd kon laten noteren van 7’48″83.

Drie benjamin jongens vormden het ZWAT team in reeks één van deze categorie. Laurens startte en kon net geen aansluiting vinden bij de anderen atleten. Thomas liep op eigen tempo door, en Tuur liep een knappe 600m zodat de jongens finishten in 7’55″99.

Bij de pupillen meisjes zagen we ons ZWAT-eerstejaars-trio in actie in de laatste reeks. Daphne kende, in deze snelle reeks, een heel goede start maar moest op het einde een gaatje laten. Elena liep dat helemaal dicht, zodat Mila tijdens haar 600m nog twee ploegen achter haar kon houden en knap finishen in 6’53″89.
Copy-paste voor het wedstrijdverhaal bij de jongens. Drie eerstejaars in actie, maar ditmaal in de eerste reeks. Nieuwkomer Milan startte heel snel, maar moest op het laatste even snel gas terug nemen. Warre kon reeds één deelnemer remonteren en Arne spurtte na een schitterende 600m zelfs nog één andere ploeg voorbij in een milimeterspurt. 6’45″40 is het mooie resultaat voor dit team!

De miniemen meisjes liepen een heel attende wedstrijd vooraan. Startloopster was in deze ploeg Lopke, zij werd gevolgd door Jenna en Marie liep op het einde binnen op de 5e plaats. Met een eindtijd van 5’43″78 konden de meisjes zeer tevreden terugblikken op hun wedstrijd!
Net als op de spurt hadden we drie eerstejaars jongens die de 3x600m meeliepen. Zoals verwacht liepen zij achteraan het pak mee… Kobe, Bas en Jules liepen een totaaltijd van 6’36″36 en finishten hiermee 11ep. Volgend jaar, als tweedejaars, schuiven zij zeker op naar voor in de uitslag!

Knap gedaan voor alle jeugdploegen!
Over naar de volwassenen….

De 4×100 dames mochten de spits afbijten. Dat dit nummer heel wat risico’s met zich meebrengt is geweten, dit mochten ook onze dames ondervinden. Laurian, Peguy, Ashley en Caitlin waren duidelijk op weg naar de overwinning tot het plots in de laatste wissel fout liep. De stok viel …. Gelukkig konden de dames de fout nog een beetje rechtzetten en snelde Caitlin alsnog naar een mooie 3de plek in een tijd van 55’’22, de 1ste medaille was binnen.
Vervolgens kwamen onze mannen aan de beurt. Hun stokwissels verliepen alvast veel beter dan bij de dames. Wouter, Matteo, Vincent en Ben maakten er een super spannende race van. De 1ste 2 ploegen liepen duidelijk uit en dus gingen ze de strijd aan voor de 3de plaats. Ben als laatste loper kreeg de stok als 4de en moest dus in achtervolging gaan. Uiteindelijk kwam het 4-tal aan in een tijd van 45’’91 en een mooie 3de plaats met een klein verschil, van een spannende wedstrijd gesproken. Alweer een bronzen medaille voor onze zwatters.
Na een mindere 4×100 hadden de dames zich voorgenomen om het allemaal goed te maken op de 4×200. Zij startten de wedstrijd zonder verwachtingen: podium halen zou hier heel moeilijk worden. De dames traden aan in de 2de reeks met de favorieten uit Duffel. Dit hield hen echter niet tegen om alles te geven. Amber, Ashley, Peguy en Sarissa gaven dan ook het beste van zichzelf. Amber mocht de spits afbijten en deed dit prima, de dames zaten in 2de positie. Ashley vervolgde Amber haar goede prestatie en kon de stok zo goed als gelijktijdig afgeven met de dame van Duffel. Vervolgens was Peguy aan de buurt, zij zette eveneens een knappe race neer en zette de ploeg zelfs op voorsprong. Sarissa moest proberen de voorsprong te behouden en deed dit uitstekend. Het 4-tal won hun reeks en werden provinciaal kampioen in een knappe tijd van 1’45’’.28 wat hen ook een verpulvering van het clubrecord oplevert.
Als laatste kwamen de mannen aan de beurt, benieuwd of zij het voorbeeld van de dames konden volgen. De mannen behielden hun volledige ploeg en volgorde van de 4x100m. Zij mochten aantreden in de 1ste reeks. En of ze het goed deden, Wouter, Matteo, Vincent en Ben snelden knap naar een reeksoverwinning in een tijd van 1’35’’87. Hiermee behaalden ze een mooie 4de plaats op alle deelnemers.

De uitslag kan je hier vinden.

Super prestaties van alle atleten en vooral een heel goede teamspirit. En dank je wel aan alle supporters en trainers die erbij waren!