Kruibeekse Polderloop

Zondag 26 augustus was het al de laatste zondag van de zomervakantie. Traditioneel betekend dat “Kruibeekse Polderloop”!
Een organisatie in de mooie Kruibeekse polders, daar wilden de Kruibeekse atleten wel eens tonen wat ze konden…

Door “concurrentie” met verschillende andere evenementen (bv. Springkriebels) zagen we iets minder deelnemers bij de kinderen, alsook minder ZWATTERS.
Met een zevental ZWATTERS stonden ze klaar en omstreeks 14u15 mochten zij vertrekken voor hun 1km loopje!

Een parkoertje door “Kortbroek” met daarna een helling (de dijk omhoog) en een langgerekte sprint tot de finish. Gezien de felle wind viel dit parkoers zeker niet te onderschatten…

De ZWATTERS pakten het slim aan en liepen mooi in/net na de koplopers.
Op het einde spurtte Farah iedereen voorbij en won de wedstrijd. Zij kreeg hiervoor een pluchen “Xavier, de ree”. Ook de tweede plaats was voor een ZWATTER, namelijk voor Norah. Familie-succes dus!
Nieuwkomer Mylan deed het ook geweldig en moest pas op het einde de kopgroep laten lopen. Morgane liep, na lange blessureperiode, terug een wedstrijd mee, het feit dat ze toch lang kon volgen met de koploper is een opsteker in deze “herstelperiode”.
Iets later kwam ook Annelies over de aankomstmeet gelopen. Anaïs liep ook voor het eerst een “lange wedstrijd”, spaarde heel goed haar krachten, zodat zij (relatief) vlot over de aankomstlijn liep!
Tot slot vond ook Nele de weg naar de finish, iets te snel gestart in het begin waardoor het einde wat moeilijker werd, maar voor een ‘eerste wedstrijd’ viel dat héél goed mee.

Slechts twee ZWATTERS op de lange afstanden (6km en 12km), eentje op iedere afstand. Die beide wedstrijden gingen van start om 15u00…
Op de 6km loop liep Olivier een lange tijd in tweede positie, maar in de tweede helft kwam hij bij de koploper en met een verschroeiende eindspurt kon hij de overwinning behalen. Een pluchen “Xavier” voor Olivier!
Tot slot nog de 12km wedstrijd met Machteld als enige ZWATTER. Zij zocht direct haar eigen tempo, gezien wat minder training voorbije maanden, niet direct het verhoopte tempo. Maar aan de aankomst kon ook zij zich verzoenen met het behaalde resultaat! Knap gedaan!

Met amper 9 ZWATTERS aanwezig zijn, maar wel prominent vooraan lopen, met zelfs twee overwinningen!
Kunnen we (deels) tevreden zijn…

Een wedstrijd in eigen gemeente is altijd leuk, zeker in een prachtige omgeving, die de polder zeker is.
Hopelijk zijn we volgend jaar met dubbel zoveel!

Start 1km

Winnaar 1km – Farah

Podiumfoto 6km – met Olivier