Beker van Vlaanderen – pupillen en miniemen jongens (2018)

Voor de Beker van Vlaanderen bij de jongens waren er 8 pupillen en 4 miniemen jongens aangemeld. Last-minute kregen we echter nog één afmelding bij de miniemen. Aangezien we pas zaterdagnacht op de hoogte waren, was een volledige ploegopstellen dus al onmogelijk. Met 11 kids zouden we wel nog het best mogelijk resultaat proberen te behalen in Kapellen…

De pupillen startten hun wedstrijd in de zandbak. Vier atleten gingen er verspringen. Jorick had slechts een geldige poging maar met 3m93 wel een héél verre. Hij werd heel knap 4e! Jeroen verpulverde z’n PR met meer dan 60cm en landde na 3m57 in de zandbak (9e). Arne werd 17e in de einduitslag, met 3m23 eveneens een nieuw PR voor hem. Senne liet 2m74 opmeten als verste sprong en werd er 22e mee.

Tegelijkertijd waren ook twee ZWATTERS gestart met hun Hockeybal-competitie. Ferre verdubbelde z’n recordafstand (jawel!) en wierp z’n bal 28m64 door de lucht, hij werd er knap 9e mee. Warre deed voor het eerste mee en liet een knappe 24m73 (11e) opmeten!

Over naar de 60m horde dan met slechts één deelnemer, maar Jorick was super-gemotiveerd om hieraan mee te doen en een super-prestatie neer te zetten… In de eerste reeks liep hij een snelle 11”43, de 2e beste tijd van alle deelnemers, in z’n eerste hordenwedstrijd ooit! Knap.

Na een korte rustpauze zagen we onze ZWATTERS een spannend onderling duel leveren in het Kogelstoten. Uiteindelijk scheidde slechts één centimeter beide atleten van elkaar! Jeroen werd 11e in de uitslag met 5m24 als eindresultaat. Warre wierp z’n kogel 5m23 ver, en werd daarmee 12e!

Twee ZWATTERS namen ondertussen deel aan het Hoogspringen. Dante deed dit voor het eerst mee, Arne had al iets meer ervaring. Beide atleten ging héél knap over 1m10, een mooie recordverbetering voor Arne en een goede ‘opener’ voor Dante!

Direct erna waren er ook heel wat atleten actief op de 60m spurt. Ook hier deden de ZWATTERS het héél goed! In de tweede reeks liepen drie ZWATTERS tegen elkaar, en verbeterden allemaal hun PR. Warre deed er ruim 0”50 af en finishte na 10”51 (3e in de reeks), Gust verpulverde eveneens z’n record tot 10”64 (5e in de reeks), Senne volgde als 6e na 10”79. In de reeks erna liep Dante voor het eerst onder de 10”00, hij finishte na 9”81 als 2e in de reeks. Ferre werd hier knap 3e in 10”05. Ook Jeroen verbeterde z’n PR en werd 3e in z’n reeks na 9”56. Jorick kwam in actie in de snelste reeks en werd er mooi 6e, na een eindtijd van 9”31!

Het laatste individuele nummer werd de 1000m, waar er 4 ZWATTERS meededen. In de eerste reeks liepen er meteen drie ZWATTERS tegen elkaar. Ferre startte heel goed en kon goed mee vooraan blijven volgen, hij werd knap 2e in de reeks en finishte na 3’36”48. Arne liep een zeer verstandige wedstrijd en liep als 8e over de aankomst (3’52”91), Gust kon na een snelle start het tempo nog goed aanhouden om te finishen in 4’13”47 (12e). Senne liep in de snelste reeks, maar liet zich niet doen, op het einde perste hij er nog een spannende spurt uit, om te eindige na 3’51”25 als 13e.

Tot slot nog de aflossingen, met 8 atleten konden we exact 2 ploegen opstellen. De twee ploegen mochten ook tegen elkaar lopen in de eerste reeks. Met onze eerste ploeg die een schitterende eindtijd op het bord zetten. Ferre, Dante, Jeroen en Jorick losten knap af en lieten de klok stoppen op 37”20, eerste plaats in de reeks en zelfs 3e in totaal! Maar ook onze tweede ploeg deed het meer dan voortreffelijk. Senne, Arne, Warre en Gust finishten na 43”13 en werden mooi 5e in de reeks!

Aangezien de miniemen maar met z’n drieën waren moesten we, last-minute, de ploeg herschikken om alsnog iedere individuele discipline gevuld te krijgen…

Zo kreeg Pieter de opdracht om de wedstrijd te starten met de 80m Horden, alhoewel hij dit nog nooit had getraind… Bij de opwarming lukte het al vrij goed, en ook de wedstrijd zelf ging foutloos. Hij finishte heel knap als 2e in de reeks na 17”69. Een heel goede opener!

Bas was tegelijkertijd actief op het Hoogspringen, hij ging hierbij zeer vlot over 1m25 en werd daarmee mooi 13e in de eindstand.
Yannick zocht de Kogelring op voor zijn wedstrijd met de 3kg zware kogel, die hij liet neerploffen na 5m67. Ook hij werd 13e in de eindstand.

Hierna mocht Pieter alweer in actie komen, ditmaal voor de 300m. Hij sprintte goed door, tot het einde, om te finishen in een mooie 51”58, en werd knap 4e in z’n reeks.

Een half uur later stond het kortste spurtnummer op het programma, de 80m. Yannick zorgde er voor onze punten door de aankomstlijn te overschrijden na 13”61 als 6e in z’n reeks.

In het Speerwerpen slaagde Pieter erin z’n Speer 14m32 ver in de grond te prikken, dit was goed voor de 26e plaats in de uitslag!
Tegelijkertijd was Bas actief in het Verspingen. Hij verbeterde z’n PR met exact 10cm tot 3m70 en behaalde er de 16e plaats mee.

Nog twee individuele loopnummers waren er te gaan.
Eerst de 150m, met Yannick als deelnemer voor ZWAT. Hij finishte na 25”81 en werd ermee 5e in z’n reeks.

Tot slot liep Bas de 1000m mee. Hij liep een goede wedstrijd en werd in een spannende sprint mooi 7e (3’31”94).

Omdat de miniemen maar met z’n drieën waren, konden we dus geen aflossingsploeg opstellen en zat de wedstrijd er (jammer genoeg) volledig op!

Toch hebben we nog even gewacht op de eindstand voor onze club. Met alleen maar eerstejaars miniemen, en geen aflossingsploeg in die categorie, wisten we op voorhand dat de verwachtingen niet zo hoog moesten zijn. Heel de dag stonden we op plaats 7 of 8, op het einde zakten we nog één plaats naar plaats 9.
Toch is dit, samen met het puntentotaal een van de betere resultaten van de jongens de voorbije 5 jaar. Knap voor deze zeer jonge ploeg!

Voor een link naar de individuele uitslag, klik hier, het clubklassement kan je terugvinden via deze link.

Onze fotograaf maakten heel wat prachtige foto’s, je kan ze terugvinden via deze link