Zwatters trotseren regen en wind  tijdens veldlopen in Bonheiden en Mechelen.

Onze 2de jaars cadetten, Eppe en Lise en 1ste jaar junior Morgane lieten de crosscup in Roeselaere aan zich voorbij gaan. 

Op 5 november trokken Lise en Morgane hun crossspikes aan om naar hun vorm te peilen in Bonheiden.

Met 2900 meter voor de boeg, trok Lise van leer. Ze ging snel van start en liep goed mee vooraan. Deze snelle start en het zware parcours zorgde dat ze in de laatste toer toch wat terrein moest prijs geven op de koplopers. Ze eindigde toch nog sterk met een mooie 5de plaats.

Vervolgens was het de beurt aan Morgane. Zij toonde al haar vorm tijdens de Zwatloop in Centerparcs en door de overwinning in de 1e kavvv criteriumcross in Schoten, toch waren de zenuwen gespannen. Als eerste jaar junior bijna verdubbeling van de afstand t.o.v.  vorig jaar. De eerste ronde probeerde ze in het voetsporen van Kaat De Staerke te lopen (2de jaar junior), maar dit bleek een beetje te hoog gegrepen. In de 2de ronde was het nodig om even te doseren waardoor Floor Vleugels, haar eeuwige concurrente voor de 2de of 3de plaats, een 20-tal meter op Morgane vooruit liep. Gelukkig vond Morgane haar tweede adem in de laatste kilometer, liep naar Floor toe en verzekerde zich van een bronzen medaille door een sterke eindspurt.

 11 November , jaarlijkse afspraak in Mechelen. Deze keer 4 zwatters aan de start.

Een gevarieerd parcours, het was door het natte weer vooral de kunst om geen uitschuivers te maken in de bochten en recht te blijven op de schuine stukken.

Eppe en Lise hadden beiden een goede en snelle start en vestigden zich bij de koplopers.

Voor Eppe was het de eerste cross van het seizoen, ze vond niet het juiste ritme en moest een paar meter  prijsgeven op de kopgroep.
Lise bleef goed aanpikken. Haar doorzettingsvermogen zorgde voor de 1ste medaille van de dag. Een knappe  3de plaats. Eppe eindigde verdienstelijk op een  10de plaats.

De 3de zwatter die in actie kwam was Morgane. Een minder sterk deelnemersveld dan in Bonheiden door het BK op 19 november. Na een goede start, toch weer een mindere 2de ronde van Morgane,  een werkpuntje.  De laatste ronde kon ze zich opnieuw herpakken en sterk eindigen met een mooie 2de plaats.

En last but not least trok Olivier zijn spikes aan voor de korte cross. Na een toch moeilijke zomer met een hardnekkige blessure en minder trainen toch een mooi resultaat met een 13de stek.

Kunnen de zwatters hun goede vorm bevestigen op BK volgende week in Hulshout? Wordt vervolgd …

Verslag door Sonja