PK Indoor Jeugd – Hoboken (2017)

Zondag 17 december trokken we met de jeugdleden naar Hoboken voor de laatste wedstrijd van het jaar. Op het Provinciaal Kampioenschap Indoor, kwamen er uiteindelijk 25 atleten in actie (3 inschreven atleten waren ziek) en zij leverden heel wat goede prestaties af.

Ruim op tijd aangekomen in Hoboken, zodat de trainers klaar zijn voor de lange dag…. Het duurde toch een tijdje voor ook de andere ZWATTERS aanwezig waren. De straten lagen er (op sommige plaatsen) zeer glad bij. Gelukkig konden alle atleten goed en wel, zonder glijpartijen, de Sportschuur bereiken! Nadat iedereen was aangekomen kon de opwarming iets na 9u00 beginnen want Ă©Ă©n uur later weerklonk het eerste startschot
.

Dus om 10u00 stond Thor klaar voor de Horden bij de miniemen jongens, in de derde reeks. Na een goede start kwam hij jammer genoeg ten val over de derde horde, toch liep hij nog uit zodat hij een eerste prestatie op de 60H op de “hoge horden” liet noteren (12”94).

Ook om 10u00 stonden de benjamins meisjes klaar voor het Verspringen. Vier ZWATTERS deden er mee en drie haalden er zelfs de top-10! Eppe sprong heel knap 3m16 ver, en belandde op plaats 4 in de uitslag. Norah oefende nog nooit op Verspringen, maar haalde wel 2m94 en werd 6e. Run sprong mooi 2m62 ver en werd daarmee 8e. Achter Iluka’s naam staat 2m25 als verste sprong dat bracht haar op plaats 16.

Nadat de miniemen jongens klaar waren met hun wedstrijd werden de horden wat lager gezet en mochten de miniemen meisjes eraan beginnen. In de tweede reeks verpulverde Lopke haar record tot 10”04 en won zo haar reeks. Haar eindtijd was tevens een nieuw ClubRecord(!) en ze was ook geplaatst voor de finale. Farah trad aan in reeks 4 en finishte haar eerste Hordenwedstrijd na 12”83.

Voor de Horden-wedstrijd bij de pupillen meisjes waren er drie eerstejaars(!) ingeschreven. Zij deden dus allemaal voor de eerste keer mee aan dit moeilijke nummer, maar dat was er niet aan te merken. In de eerste reeks startten Ine & Tasya. Ine had een moeilijke eerste horde maar kwam op volle snelheid na enkele horden en spurtte nog naar de 3e plaats in de reeks (12”97). Daar konden we hĂ©Ă©l tevreden mee zijn! Tasya had nog nooit horden getraind maar legde wel een constante wedstrijd af zij finishte vlak na Ine en werd 4e (13”05). Imke tenslotte kwam in actie in reeks 3, en ook zij liep een heel vlotte hordenreeks zodat ze mooi als tweede finishte in (13”36).

Ondertussen was het al 11u00 geworden zodat devolgende disciplines begonnen.
Bij de benjamin meisjes is dat het Kogelstoten. Jade verbeterde haar PR tot een heel goede 5m87 en mistte maar nipt het podium want ze werd 4e!
De benjamins jongens mochten naar he Verspringen, ook hier Ă©Ă©n ZWATTER. Tristan deed enkele centimeters bij z’n record en landde na 2m29 in de zandbak (18e plaats).

Twee miniemen jongens startten ook op hun 60m wedstrijd. Yannick mocht meteen in reeks 1 lopen en verbeterde er er z’n PR tot 10”67. Thor stond aan de start van devolgende reeks. Mogelijjks ondervond hij toch nog wat hinder van z’n val over de horden Ă©Ă©n uur voor deze wedstrijd, want hij bleef wat onder z’n normale niveau en finishte na 9”17

Bij twee benjamin meisjes stond hoogspringen op het programma. Na (amper) Ă©Ă©n hoogspring-training (vorige week) en het op de wedstrijd (lang) zoeken naar een goede aanloop waren zij klaar voor de competitie. Rune geraakte over 85cm en haalde zo een mooi resultaat. Iluka slaagde erin om de aanvangshoogte (80cm) te overschrijden en kon zo ook tevreden terugblikken

Dan terug over naar de spurtnummers wan ondertussen waren de miniemen meisjes al begonnen met hun wedstrijd! In de eerste reeks meteen twee ZWATTERS. Lopke finishte hĂ©Ă©l knap na 8”49, een verbetering van haar PK en eveneens geplaatst voor de finale van deze discipline. Farah liep, nadat ze voor de eerste keer startte met startblokken, over de aankomstlijn na 10”08 en ook zij kon haar PR verbeteren! Marie deed het eveneens hĂ©Ă©l goed, zij won reeks 5 in een nieuwe recordtijd van 9”22. Niet voldoende voor een finaleplaats maar wel een knappe prestatie!

De pupillen jongens mochten daarna starten voor hun wedstrijd. Senne had wat last van stijve benen maar haalde de finish toch in 11”21. De reeks erna mocht Dylano starten. Hij beĂ«indigde z’n eerste 60m-spurt na 11”07 , een degelijke prestatie. Twee ZWATTERS in reeks 5. Jorick en Gust stonden aan de startlijn.. De stress voor de wedstrijd zorgde ervoor dat Jorick niet z’n normale niveau haalde. Hij finishte ‘pas’ na 9”71 maar werd alsnog tweede. Gust finishte iets later, hij kon zijn wedstrijd perfect lopen en liep binnen na 11”06.

Na de jongens was het de beurt aan de pupillen meisjes. Vier (eerstejaars) ZWATTERS waren er klaar voor! In de tweede reeks mochten Elena en Imke tegen en naast elkaar lopen. Elena werd knap 3e in de reeks en verpulverde haar PR tot 10”02. Imke liep haar eerste 60m ooit in 10”45 en werd zo 5e. Tasya liep in reek 6 naar een heel mooie 3e plaats met een schitterende 9”85 als eindtijd! Ianthe liep in reeks 7 mee en liet 11”87 optekenen als resultaat, ze werd ermee 5e.

Ondertussen was ook het Kogelstoten bij de benjamin jongens begonnen, Tristan verbeterde (alweer) z’n PR en liet de Kogel na 3m87 landen (6e).

De benjamins meisjes sloten de voormiddag af met hun 60m spurt. In de eerste reeks startte Eppe en ze overschreed na een snelle wedstrijd als 2e de eindstreep in een mooie 10”22, waarmee ze als ‘beste verliezer’ geplaatst was voor de finale! In reeks 2 zorgde Norah voor een knappe spurt en verpulverde haar PR tot 9”90. Ze werd ermee ruime winnaar is de reeks en plaatste zich voor de finale! Jade startte in reeks 4 en werd na een millimeter-duel geklasseerd op plaats 3 in de uitslag, 11”16 is haar nieuw PR. Julia liep voor het eerst een indoorwedstrijd mee en finishte in 11”68, dat betekende de 3e plaats in de reeks een goed resultaat voor haar dus.

Geen middagpauze voor de pupillen jongens, want zij moesten opwarmen voor he Verspringen dat al om 13u00 van start ging. Vier ZWATTER kwamen er in actie. Jorick stuntte door in de laatste poging ruim 4m02 te springen. Hij sprong zo ruim een halve meter verder dan z’n eerste sprong en behaalde hĂ©Ă©l knap zilver (een exequo kwa afstand met de eerste)! Arne sprong net geen 3m ver (2m95) en werd 13e, een degelijk resultaat voor hem. Ondanks nog altijd ‘stijve benen’ wist Senne 2m67 ver te springen (17e). Warre tenslotte sprong 2m36 ver en werd 22e.

Na de jongens was het de beurt aan de meisjes, zij waren met z’n drieĂ«n. Elena sprong voor het eerst verder dan 3m. Haar resultaat (3m06) betekende een mooie 9e plaats in de uitslag! Ine sprong uiteindelijk naar de 15e plaats in de uitslag, dat komt overeen met 2m75 ver in de uitslag. Ianthe tenslotte sprong exact 2m00 ver, het leverde haar 21e plaats op!

In het Kogelstoten bij de miniemen jongens kwamen twee atleten aan de start. De twee eerstejaars deden voor het eerst een wedstrijd mee met de kogels van 3kg. Geen PR voor de atleten, maar de resultaten liggen perfect in lijn der verwachtingen. Bas wierp z’n kogel 5m85 ver weg en werd 12e. Yannick leverde eveneens een schitterende prestatie af, hij keilde z’n kogel 5m32 door de lucht en eindigde net achter Bas (13e)!

Aan de overkant van de Sportschuur was het hoogspringen van de miniemen meisjes bezig, met Ă©Ă©n ZWATTER. Marie kon haar PR evenaren en sprong over 1m26 (8e plaats)!

Ondertussen waren de finales van de loopnummers afgelopen
 Lopke startte op de 60lm Horden en kon er haar nieuw PR alweer verbeteren. Met een bijna perfecte wedstrijd liep ze voor het eerst onder de 10”00. Ze finishte na 9”94 en werd zo Provinciaal Kampioen!
Daarna kwamen de vlakke finales met bij de benjamin meisjes twee ZWATTERS; Eppe & Norah. Eppe startte snel maar Norah spurtte er op het einde nog voorbij. Norah werd hĂ©Ă©l verdienstelijk tweede, net iets trager dan deze morgen, maar wel nog hĂ©Ă©l knap onder de 10”00 (9”97). Eppe deed het wel een hĂ©Ă©l pk sneller dan ’s morgens, zij verbeterde haar PR tot 10”04 en werd 3e.
Lopke startte bij de pupillen meisjes en deed het een fractie beter dan in de reeksen. Met haar eindresultaat (8”46) behaalde ze de tweede plaats en een zilveren medaille!

Over naar het Hoogspringen van de pupillen jongens. Arne kende een hĂ©Ă©l goede opwarming, maar tijdens de wedstrijd zelf liep het even mis en kon geen geldig resultaat neerzetten. Warre kon zijn goede opwarming wel verderzetten tijdens de wedstrijd en verpulverde z’n PR tot 1m10 (8e plaats)!

Bij de miniemen jongens was Bas onze enige ZWATTER in actie. Na een mooie competitie, en een beetje geluk, kon hij de lat op 1m28 net overschrijden, het leverde hem een nieuw PR en de 7e plaats op!

In een bijna lege Sportschuur mochten de miniemen meisjes het Verspringen betwisten. Jenna sprong hier mee in competitie. We zagen een héél regelmatige wedstrijd van haar, met als beste resultaat 3m64 en zo nog net in de top-10 (plaats 9).