Halve marathon te Lier – Zondag 25 maart 2018

Atletiekvereniging AC Lyra organiseert elke winter – vanaf november t/m maart – vijf natuurlopen over verschillende afstanden langs vooral de jaagpaden van de grote en de kleine Nete in de omgeving van Lier met vertrek vanaf de atletiekpiste.

Zondag 25 maart jl. was de laatste van deze reeks; Bart, Geert, Joris, Guy en Frederik hadden om 11:45 afgesproken om samen te vertrekken naar Lier voor deelname aan de halve marathon. Zoals altijd was iedereen ruim op tijd aan de Dwarslaan. Het stralend lenteweer was meer dan welkom.
De organisatie was af; AC Lyra had de wedstrijd puik georganiseerd! Hun ambities waren hoog en zijn stuk voor stuk ingelost. Frederik was immers in het gezelschap van vier marathonlopers die de laatste trainingsweken afwerken voor hun voorjaarsmarathon. Bart was buiten categorie en deed er 1:24 over, of bijna 15 km/u gemiddeld. Joris, Geert, Guy en Frederik bleven ongeveer in elkaars buurt en finishten in die volgorde tussen 1:36 en 1:40.

We waren dik tevreden en hebben nog even nagenoten met een pint als beloning.
Dinsdag waren alle atleten meteen terug op post voor een recup training; na een wedstrijd doe je het immers beter even rustiger aan…