Urban trail: Antwerpen op een originele en sportieve manier beleven!

Antwerpen probeert zich al jaren te profileren als sportstad en met 3 loopevenementen op een jaar zet het zich zeker op de kaart als loopstad van Vlaanderen. Op zondag 21 november was het dan eindelijk zo ver, de 8ste editie van de Urban Trail in Antwerpen. De loop waar onze recreanten en enkele andere Zwat-atleten keihard naar uitkeken. Tijdens de Urban Trail liepen de deelnemers langs verrassende locaties en door markante gebouwen. Het is dan ook een originele, sportieve, ‘urban’ manier om de stad beter te leren kennen. Blikvangers van de Urban Trail werden alvast de passages door het Vlinderpaleis en het hoofdkwartier van DPG Media.

De vorige editie van de Urban Trail dateert van maart 2019. In het voorjaar van 2020 en 2021 stak de coronacrisis een stokje voor een nieuwe uitgave, maar dit najaar kon het wel weer. Duizenden lopers konden de stad (her)ontdekken tijdens dit loopevenement. Ook onze eigen Zwat-atleten waren van de partij. Onder leiding van hun trainer trokken enkele recreanten naar Antwerpen voor hun Urban trail. Dit jaar wel een speciale editie, want in de gebouwen was er nl. mondmaskerplicht. Dit hield onze atleten er niet van te genieten van deze bijzondere loop. Er was een parcours uitgestippeld van 7 of van 12 km, voor ieder wat wils dus. De recreanten die ingeschreven waren met de groep kozen voor de 7km, terwijl nog andere Zwat-atleten zich aan de 12km waagden. Net zoals op de andere grote loopevenementen in Antwerpen werd er gestart in Waves. Dit resulteerde in een maximale spreiding van de deelnemers op het parcours. Tijdens het loopuitje kwamen alle deelnemers aan hun trekken, zowel de fervente lopers als de sportievelingen die het tempo liever drukten om op een atypische manier de stad en de vele landmarks te (her)ontdekken. Met de feestdagen in aantocht is het bovendien een mooie opportuniteit om alvast wat extra calorieën te verbranden. 3 heel gemotiveerde Zwatters vonden het zelfs zo leuk dat ze per ongeluk nog een extra lus liepen waaruit achteraf bleek dat ze de verkeerde afslag hadden genomen. Die extra meters waren dan maar mooi meegenomen.
Na afloop kreeg elke deelnemer een exclusief T-shirt en werd aan de finish getrakteerd op een uitgebreide eindbevoorrading.
Onze zwatters vonden het alvast een unieke ervaring en de moeite waard om de stad vanuit een andere kijk te verkennen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Hop naar de volgende editie!