ZWAT zeer succesvol op de laatste indoorkampioenschappen van het seizoen!

De laatste indoorkampioenschappen vonden afgelopen weekend plaats in de Gentse topsporthal.
Het BK Masters op zaterdag 10 maart leverde voor ZWAT alweer een mooie oogst aan medailles op: Guy Schadron startte met winst in het hink-stapspringen. Judy Claes won zowel de 400m als de 800m. Kersverse Master Anke Heyrman mocht haar verjaardag vieren met 2 bronzen plakken voor de 400m en de 200m. Ook Wim De Meulemeester behaalde brons op de 200m en Rony Van De Bogaert mocht deze reeks afsluiten met een provinciale titel in het kogelstoten.

Een weekje eerder vonden in Gent ook nog de Belgische kampioenschappen voor junioren & beloften (zaterdag 3 maart) en voor cadetten & scholieren (zondag 4 maart) plaats.
Zaterdag kwamen 4 zwatters in actie. Caitlin de Meyer behaalde 9.23 in de reeksen van de 60m horden, daarmee haalde ze de finale bij de junioren dames waarin ze met 9.12 knap 5e werd! Ze mocht ook haar beste beentje nog voorzetten in de 60m vlak. Hier liep ze 8.16. Matteo Coppens liep eveneens 60m horden en dit bij de beloften mannen. Hij wist er in de reeksen knap 9.26 te behalen. Dit leverde hem een mooi persoonlijk record op de toch wel hoge horden op(107cm)! Lotte Daems werd op de middag 7e in de kogelstoot competitie voor junioren dames. Ze wierp er 11m33 ver met de 4kg zware kogel. Tot slot behaalde Seth Jorissen eveneens een 7e plaats in het hink-stap-springen voor junioren mannen met een hink-stap-sprong tot 11m92.
De volgende dag (zondag 4 maart) weer heel wat drukte in de Gentse topsporthal. Ditmaal voor de iets jongere cadetten & scholieren. Laurian Kerstens liep bij de cadetten in de reeksen 60m vlak een mooie 8.29, een evenaring van haar persoonlijk record! Florence Boeynaems wierp vervolgens de kogel 9m68 ver in de kogelstoot competitie voor cadetten meisjes. De dag werd afgesloten door Vincent Van Put. Hij mocht deelnemen aan het hink-stap-springen scholieren jongens en sprong meteen naar een knappe 12m57. Lang leek hij daarmee een podiumplaats te halen tot Viktor Coppenolle van Deinze in zijn laatste sprong slechts 1 cm beter sprong naar de derde plaats. Hoe dan ook wel alweer een persoonlijk record voor Vincent die even later ook nog mocht deelnemen aan de 200m en binnen liep na 24.66.

Proficiat aan alle deelnemers en winnaars !!! Deze mooie prestaties doen hopen op heel wat persoonlijke records ook op de outdoor piste! Velen onder ons nemen nu even rust om dan weer vol goede moed toe te leven naar het zomerseizoen!